На головну |
Приготувати цей желейний тортик, якщо його так можна назвати, я вирішила, роблячи заготовки компоту з малини на зиму. Зараз у нас сезон моєї улюбленої ягідки - малинки - ось я і мудрий з нею все, що можна.
Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування: 3 ч.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 160 ккал / 100 г
Як приготувати желейний торт з малиною.
1. Спочатку поставити желе набухати (води взяти поменше, ніж зазначено).
2. Малину перебрати, добре промити, дати стекти водичці.
3. Добре збити блендером (міксером) кисле зі сметаною і цукром. Додати желе, яке попередньо на водяній бані довести до повного розчинення.
4. Акуратно порціями залити молочною сумішшю малину. Виливши всю суміш, перемішати її з малиною.
5. Перелити у форму і прибрати в холодильник для застигання.
6. Після того, як желейний тортик добре застигне, перекласти його акуратно на блюдо (у мене вийшло, на жаль, не зовсім так як я хотіла). Посипати тієї ж малиною або як вам завгодно. Готово.
7. Желейний торт можна їсти так само, як і звичайний, порізавши шматочками.
8. А ще смачніше полити його шоколадом, який розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Смачно і корисно.
Примітки до рецептом:
Додам, що кисле можна замінити і іншим молочно-кислим продуктом або приготувати просто на сметані, якщо сметана рідка, наприклад.
Смачного!