салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Смажена картопля з баклажанами

22 серпня 2012



Мені дуже подобаються страви з баклажанами. І, коли настає їх пора, насамперед я готую смажена картопля з баклажанами або, як у народі кажуть, синенькими. За рахунок баклажанів картопля виходить не сухим, а в міру соковитим.

Щоб приготувати смажену картоплю з баклажанами, вам знадобляться:

картопля - 1 кг
баклажани - 2 шт.
цибуля - 1 шт.
олія для смаження
паприка - 1 ч.л.
сіль і перець - за смаком
петрушка для прикраси

Як приготувати смажену картоплю з баклажанами:

1. Очистити картоплю від шкірки. Нарізати соломкою.
2. Очистити цибулину. Нарізати четвертинками кілець.
3. Очистити баклажани від шкірки. Якщо баклажани молоді і не гірчать, то їх можна не очищати. Нарізати кубиками і присолити для того, щоб гіркота пішла.
4. Нарізану картоплю посипати паприкою і перемішати у великій мисці.
5. На розігріту сковороду з соняшниковою олією викласти картоплю і смажити з відкритою кришкою близько 10 хвилин. Ретельно помішуйте, щоб картопля підрум'яниться з усіх боків.
6. Потім додати цибулю і смажити ще 7 хв. Посолити перед самою готовністю смаженої картоплі.
7. Додати в сковороду баклажани і смажити рум'яний картопля з закритою кришкою протягом 15 хвилин до готовності. Не забувайте, що час приготування варіюється залежно від сили вогню і якості сковороди.
8. Подрібнити петрушку. Готову картоплю викласти на тарілки і поверх присипати свіжою петрушкою.

Смачного!

Шарлотка зі сливами та сметанною глазур'ю
Рис з овочами в сковороді