салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Смажені курячі крильця в рожевому соусі

12 січня 2013


Крильця, на мій погляд, - сама апетитна і ласа частина курячої тушки. Курячі крильця чудово підійдуть як в якості відмінною закуски, так і у вигляді самостійного гарячого блюда. У наші дні асортимент в магазинах пропонують найрізноманітніший: вибір охолоджених або заморожених курячих крилець від різних виробників за досить демократичними цінами. Погодьтеся, це хороший аргумент на користь того, щоб на вечерю приготувати страву з цієї частини курочки. Залишається тільки визначитися з рецептом, за яким приготувати: підсмажити на сковороді або запекти - ось в чому питання?

Чим же відрізняється смак страви в залежності від обраного методу? Якщо ви запікаєте в духовці, то вам гарантована апетитна скоринка, але вона буде злегка сухувата. При смаженні крильця виходять більш соковитими, ступінь обсмажування ви регулюєте самі. Також, на мій погляд, це більш швидкий спосіб приготування, при цьому весь процес приготування відбувається під вашим контролем. При запіканні в духовці 25 хвилин вільного часу у вашому розпорядженні. Вам же залишається вибрати, яким способом приготувати страву, виходячи зі своїх переваг.

Цього разу я пропоную приготувати смажені курячі крильця в рожевому соусі. Часу це займе небагато, близько 40 хвилин в цілому. На виході виходить 20 апетитних шматочків, 4-6 порцій.

Щоб приготувати смажені курячі крильця в рожевому соусі, вам знадобиться:

курячі крила - 10 шт.
кетчуп - 2 ст.л.
готовий французький гірчичний соус - 2 ст.л.
паприка - 0,5 ч.л.
імбир - 0,5 ч.л.
каррі - 0,5 ч.л.
часник - 1 зубчик
сіль і чорний мелений перець - за смаком
рослинне масло - для смаження

Як приготувати смажені курячі крильця в рожевому соусі:

1. Підготувати крильця, відрізавши хвостики і при необхідності очистивши від пір'я. Промити і обсушити рушником. Посолити і поперчити за смаком.
2. Приготувати рожевий соус, змішавши по дві ст. ложки кетчупу та гірчичного соусу. При бажанні можна використовувати гірчицю, змішану в рівних пропорціях з майонезом провансаль. Приправити імбиром, паприкою і каррі в вищевказаних пропорціях. Часник вичавити через прес прямо в соус. Усе гарненько перемішати, і ось вже наш рожевий соус готовий.
3. Крильця перемішати в рожевому соусі і дати настоятися протягом 15 хвилин. У мене не було терпіння чекати, тому я витримала тільки 5 хвилин. При цьому крильця також вийшли дуже смачними.
4. Обсмажити на попередньо розігрітій сковороді з рослинним маслом до готовності. При цьому стежите за крильцями і частіше перевертайте.

Подавати з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів. Ідеальні і як самостійне блюдо.

Смачного!

Суп-локшина з омлетом в мультиварці
Суп на грибному бульйоні