салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Зелена стручкова квасоля з помідорами

4 вересня 2014


Хочу розповісти вам про те, як приготувати закуску на основі одного італійського рецепта. Відомо, що італійці (думаю, як і багато хто з нас) люблять квасоля. У італійців така закуска готується з сушеними помідорами, але так як такого продукту у мене немає, та й свої помідори якраз почали дозрівати, то я замінила сушені томати свіжими.
Я завжди саджу квасоля у себе на ділянці. Незважаючи на те, що в нашій місцевості вона просто не встигає визрівати, я не засмучуюсь і готую з недозрілий стручкової квасолі дуже смачненьку і корисну закуску, про яку я почала говорити вище. Виходить легке, смачна страва, якраз те, що потрібно в літню спеку.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  40 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 205 ккал


Щоб приготувати зелену стручкову квасолю з помідорами, вам знадобиться:

  • зелена квасоля - 400-500 г
  • помідори - 3-4 шт.
  • часник - 2-3 зубчики
  • олія соняшникова або оливкова - 3-4 ст. л.
  • перець червоний мелений - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • сіль за смаком

Як приготувати зелену стручкову квасолю з помідорами.

  1. 1. Зелену квасолю вимити під проточною водою, кінчики стручків обрізати ножем або просто обламати руками. Перекласти підготовлену квасолю в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити до тих пір, поки вона не стане хрусткою.
    2. Злити воду з каструлі, залити квасолю холодною водою і залишити на 5 хвилин. Відкинути квасолю на друшляк.
    3. Помідори вимити і дрібно нарізати. Зубчик часнику очистити від лушпиння і нарізати тоненькими пластинками.
    4. У великій сковороді розігріти соняшникову, а в ідеальному варіанті - оливкова, масло. Викласти в сковороду часник і обсмажити протягом декількох хвилин до появи характерного аромату.
    5. Перекласти в сковороду з часником дрібно нарізані помідори, перемішати все, посолити і поперчити за смаком. Додати до овочів стручкову квасолю, знову все перемішати, готувати страву ще пару хвилин, після чого зняти з вогню, розкласти в тарілки і подати на стіл.

  2. Зелену стручкову квасолю з помідорами можна подавати на стіл як гарячою, так і холодною. Добре таку страву і як самостійну страву, і як гарнір. Кожну порцію квасолі можна посипати подрібненою зеленню на свій смак.

  3. Смачного!