салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Зелена квасоля в лимонному соусі

30 серпня 2014


Зелену квасолю, як правило, варять, і саме в такому вигляді я її вперше і спробувала. Мені як любителю бобових дуже сподобався салат з овочів до шашлику, І використовувані для цієї страви овочі, повинна визнати, дуже гармонують між собою. Багато хто помилково вважає, що із зеленої квасолі рано чи пізно виходить та сама квасоля, яку ми потім використовуємо для борщу, наприклад. А ось і ні, зелена квасоля - це окремий овоч, який, до речі, дуже корисний, і вживати його рекомендується якщо не у вареному, то хоча б в тушкованому або запеченому варіанті, але про це іншим разом. Сьогодні я розповім вам, як приготувати зелену квасолю в лимонному соусі. Відмінне доповнення до ваших улюблених м'ясних або рибних страв.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  10 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 90 ккал


Щоб приготувати зелену квасолю в лимонному соусі, вам знадобиться:

  • квасоля зелена - 450 г
  • масло вершкове - 1 ст. л.
  • цедра лимона - 2 ст. л.
  • сік лимона - за смаком
  • сіль за смаком
  • перець чорний - за смаком

Як приготувати зелену квасолю в лимонному соусі.

  1. 1. Зелену квасолю промиваємо і зрізаємо кінчики.
    2. У каструлю середніх розмірів наливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
    3. У киплячу воду викладаємо квасоля. Закриваємо кришкою і готуємо близько 5-6 хвилин. Після цього воду з квасолі зливаємо.
    4. У розтоплене вершкове масло додаємо сік лимона. Виливаємо соус поверх квасолі і перемішуємо. Додаємо цедру лимона. Ще раз все перемішуємо.
    5. До столу подаємо як доповнення до основної страви, за смаком.

  2. Смачного!