салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Заварний паску

20 квітня 2015


Хочу вам запропонувати приготувати до такого великого свята, як Великдень, заварний паску. Якщо ви ще не пробували подібного рецепта, тоді обов'язково робіть його цього разу!
Чудові, смачні й ароматні паски на заварний тесті - саме те ласощі, що вас порадує в це світле свято!

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: НЕ визначено


Щоб приготувати заварний паску, вам знадобиться:

  • Для тесту:
  • молоко - 330 мл
  • вода тепла - 80 мл
  • яйця - 6-7 шт.
  • дріжджі свіжі - 50 г
  • цукор - 1-1,5 ст.
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • масло вершкове - 150 г
  • коньяк (горілка) - 1 ст.л.
  • цукор ванільний - 20 г
  • Добавки:
  • родзинки
  • цукати
  • мак
  • горіхи
  • Для глазурі:
  • білок яєчний - 2-3 шт.
  • сік лимонний - 1 ч.л.
  • пудра цукрова - 0,5 ст. (можна менше)
  • посипання

Як готувати заварний паску.

  1. 1. Насамперед потрібно ретельно вимити курячі яйця. Потім яйця розбити і розділити на жовтки і білки. У миску з жовтками додати ванільний цукор і сіль, ретельно розтерти за допомогою віночка і залишити на 1:00. Ця процедура немаловажна, завдяки їй, колір ваших пасок буде сонячним.
    2. Потім у склянці змішуємо дріжджі з водою, додаємо 2-3 ложки борошна, добре перемішуємо. Залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
    Тим часом потрібно приготувати заварне тісто. Це можна зробити двома способами. Змішати молоко з 400 г борошна і влити в каструлю з антипригарним покриттям, поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Потім зняти з вогню і остудити. Або ж в каструлю влити молоко, поставити на вогонь і закип'ятити, всипати в кипляче молоко борошно, постійно помішуючи. Зняти з вогню, остудити.
    3. У остигле заварне тісто влити дріжджі, дуже добре перемішати - так, щоб не було грудочок, а тісто стало гладке. Потім миску з тестом накрити рушником і залишити на 45-50 хвилин для вистоювання, за цей час тісто має збільшитися в 2 рази.

  2. Дістати вершкове масло з холодильника і залишити його на столі для розм'якшення.
    4. Коли тісто збільшиться в об'ємі, додати в нього цукор, яєчні жовтки, розм'якшене вершкове масло і коньяк. Ретельно все перемішати, всипати борошно, добре перемішати.

  3. Потім збити половину яєчних білків в піну і додати в тісто, акуратно перемішати.
  4. Потім можна додавати добавки в тісто - на ваш вибір, або ж зробити без них, як вам більше подобається.
    5. Тісто залишити на 1:00 на расстойку, потім підмішування і знову залишити на расстойку на 1:00.
  5. Потім розкласти тісто за формами, кожну форму потрібно на третину заповнити тестом, залишити на расстойку на 1:00. Тісто має збільшитися в 3 рази.

  6. 6. Включити духовку, розігріти її до 200 градусів, перенести форми в духовку і випікати до готовності (до рум'яної скоринки). Час випічки залежить від розміру пасок. Щоб верх не горів, можна верхівки пасок (як підрум'яняться) накрити фольгою.
    7. Готові паски дістати з форм і остудити.

  7. Поки паски остигають, потрібно приготувати глазур. Решта білки збити в піну, потім додати лимонний сік і цукрову пудру, збивати до стійких піків.

  8. Остигнули паски змастити поверх глазур'ю і присипати посипкою.

  9. Ознайомтеся також з рецептом смачного королівського паски.

  10. Смачного! Готуйте із задоволенням!

Солоне печиво на пиві
Пшоняна каша з гарбузом і беконом