салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Запіканка з вермішелі в мультиварці

10 вересня 2013


Запіканка, добре знайома нам з дитинства, є досить старим блюдом, яке з'явилося ще в Середньовіччі, а може, й раніше. Це було блюдо бідних людей, які не могли собі дозволити викидати залишки їжі, тому всі збиралося в окремий посуд, заливалося яйцями і запекалось в печі. Єдиного рецепту таке блюдо, природно, не мало, але поступово воно стало користуватися популярністю у всіх верств населення. Запіканка поширилася по всій Європі, в Італії з'явилася схожа на неї лазанья, а на Русі - лапшевник. Вже по одній назві можна припустити, з чого готувався лапшевник, щось схоже на нього можна приготувати і за моїм рецептом. Про це блюдо я згадую тоді, коли залишається вермішель, а котлети вже скінчилися.

Щоб приготувати вермішельного запіканку в мультиварці, вам знадобиться:

фарш яловичий - 150-200 г
цибуля - 1 шт.
вермішель - 150-200 г
яйце - 2 шт.
сметана - 180 г
вершкове масло - 30-40 г
сіль за смаком
перець - за смаком

Як приготувати вермішельного запіканку в мультиварці:

1. Цибулю нарізаємо дуже дрібно
2. Перекладаємо цибулю в миску
3. Фарш кладемо до цибулі в миску, солимо і перчимо до смаку.
4. Усе ретельно перемішуємо.
5. Яйця вбиваємо в фарш.
6. Сметану кладемо в миску з фаршем.
7. Все знову ретельно перемішуємо.
8. Вермішель додаємо до суміші.
9. Все треба знову ретельно ще раз перемішати.
10. На дно чаші мультиварки наливаємо масло.
11. Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо програму «Підтримання тепла», натискаємо «Старт».
12. Через 2 хвилини відкриваємо кришку мультиварки.
13. Відключаємо програму «Підтримання тепла», натиснувши кнопку «Скасувати».
14. Масу для запіканки викладаємо в чашу мультиварки.
15. Закриваємо кришку мультиварки і виставляємо програму «Випічка» приблизно на 50 хвилин, потім натискаємо «Старт».
16. Через 50 хвилин, після того як пролунає звуковий сигнал, що не відкриваємо кришку мультиварки, а даємо запіканці постояти в закритій мультиварці ще приблизно 10-15 хвилин.
17. Через 10-15 хвилин, які пройшли після закінчення програми, відкриваємо кришку мультиварки.
18. Виймаємо чашу з мультиварки і піддягаємо запіканку з усіх боків лопаткою.
19. На чашу зверху кладемо тарілку.
20. Перевертаємо чашу з тарілкою одним швидким рухом, для того щоб запіканка опинилася на тарілці.
21. Знімаємо чашу з запіканки.
22. Таким же чином перекладаємо запіканку на інше блюдо, для того щоб вона виявилося горілиць.
Запіканку розрізаємо на порції і розкладаємо по тарілках.

Подаємо до столу. Наша вермішельного запіканка готова!

Смачного!

Час приготування: 1 ч. 10 хв.
Кількість порцій із зазначених інгредієнтів: 6-8

Повидло з сливи в хлібопічці
Баклажани на зиму з морквою