На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Запіканка з вермішелі з м'ясом

31 липня 2013


Запіканка з вермішелі з м'ясом родом з дитинства - тоді й сонце світило яскравіше, і погода була завжди відмінної, і їжа була смачніше ... Таким способом готували вермішельного запіканку в дитячому садку. Запіканка з вермішелі з м'ясом - повноцінне самостійне блюдо, яке одночасно складається з м'яса і гарніру у вигляді вермішелі. Для приготування можна використовувати будь-яке м'ясо, з фаршем також буде непогано. Але особисто я рекомендую, по можливості, постаратися приготувати його з м'ясом. Так смачніше і натуральніше, чи що.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій в залежності від розміру нарізаних шматочків готової запіканки.
Запіканка з вермішелі з м'ясом порадує вас своєю самобутністю - неповторним м'ясним ароматом, а насичений смак м'яса підкреслить і відтінятиме обсмажену цибулю і вермішель.

Щоб приготувати запіканку з вермішелі з м'ясом, вам знадобляться:

дрібна вермішель - 250-300 г
шматочок м'яса - 300-500 г (у мене свинина)
куряче яйце - 1 шт.
молоко або бульйон - 50-100 мл
сіль за смаком
рослинне масло - 1-2 ст.л.

Як приготувати запіканку з вермішелі з м'ясом:

1. Вермішель відварити в підсоленій воді, як вказано в інструкції на упаковці, потім злити зайву рідину. Потім не промивати, а для заправки можна скористатися будь-яким рослинним маслом без запаху для того, щоб вермішель не склеєні. При бажанні можна використовувати розтоплене вершкове масло. Для рецепта також підійде зварена раніше вермішель, черепашки, ріжки і навіть подрібнені відварені макарони.
2. М'ясо відварити. Для того щоб воно зберегло максимум користі, його потрібно відправити не в холодну воду, а в каструлю з окропом. Воду слід підсолити, час варіння близько 1-1,5 години. Потім м'ясо дістати, остудити. Подрібнити за допомогою блендера або комбайна або по старинці прокрутити через м'ясорубку. Я скористалася перший варіантом.
3. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, помити і дрібно нарізати.
4. На попередньо розігрітій сковороді з рослинним маслом злегка пасерувати цибулю, що не зажарівая.
5. Додати в сковорідку подрібнене м'ясо, досолити і приправити за бажанням приправою для м'яса, потім все ретельно перемішати. Якщо вам не подобається цибулю, то можна не класти його в запіканку. Тоді подрібнене м'ясо слід відразу перемішати з відвареною вермішеллю. На мій погляд, цибуля покращує смак страви, надає соковитість і підкреслює аромат м'яса.
6. Перекласти м'ясо з сковороди в каструлю до вермішелі, перемішати. Викласти вміст у форму для запікання. Для приготування запіканки я використовувала форму для випічки діаметром 28 мм і висотою 4 см. Ємність для запікання слід попередньо змастити маслом.
7. Збити виделкою в окремій ємності 1 яйце, додати трохи молока або бульйону, підсолити. Сумішшю полити вермішель з м'ясом. Поверхня запіканки можна змастити додатково за бажанням або сметаною, або жовтком і т.п.
10. Відправити блюдо в розігріту до 160-180 С духовку, запікати до утворення рум'яної скоринки.
11. Готову запіканку остудити, нарізати на порційні шматочки і можна подавати як самостійне блюдо. При бажанні кожну порцію можна прикрасити трояндочкою з помідора і гілочкою базиліка.

Смачного!

Гарячий бутерброд з куркою
Салат з бананами, яблуком і куркою
© 2015-2022  mycooking.pp.ua