салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Запіканка з макаронів з тушонкою

15 лютого 2013


Неймовірно смачна і дуже проста в приготуванні запіканка з макаронів з тушонкою і з скоринкою рум'яного сиру! Відмінний варіант для цікавого сніданку або ситного обіду. Всім рекомендуємо спробувати!

Щоб приготувати запіканку з макаронів з тушонкою, вам знадобиться:

макарони (черепашки, ріжки) - 1 пачка
тушонка (яловича) - 2 банки
ковбасний сир - 100 г
сир твердий (пармезан або російський) - 100 г
ріпчаста цибуля - 2 шт.
помідори - 3-4 шт.
курячі яйця - 3 шт.
вершкове масло - шматочок
сухарі паніровочні
зелень (сушена)
перець чорний мелений)
сіль

Як приготувати запіканку з макаронів з тушонкою:

1. Отже, починаємо з того, що ставимо варитися макарони (не до повної готовності, а до стану «аль денте»). Робимо це в злегка підсоленій воді. Після того як макарони будуть готові, зливаємо воду, додаємо до них шматочок вершкового масла і все перемішуємо.
2. Тим часом підготуємо інші інгредієнти для нашої запіканки. Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо його дрібними кубиками. Акуратно відкриваємо банки з тушонкою, зверху знімаємо жир і відправляємо його на сковорідку. Тепер викладаємо на розтоплений жир подрібнену цибулю і небагато чого обсмажуємо його, поки він не стане м'яким. Після цього викладаємо до цибулі й саме тушковане м'ясо, розминаємо його виделкою.
3. Поки цибуля з тушонкою смажиться, промиваємо гарненько помідори і нарізаємо їх на невеликі кубики. Відправляємо і їх на сковорідку. Тепер все необхідно поперчити і посолити. Потім додаємо сушену зелень і залишаємо нудитися на слабкому вогні близько 10 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.
4. У цей час натираємо на крупній тертці твердий (або напівтвердий, за бажанням) сир, а ковбасний сир нарізаємо невеликими кубиками або пластинками.
5. Далі розбиваємо у велику чашку 3 яйця, збовтуємо їх з сіллю (небагато додаємо і цукру), потім змішуємо їх з сиром, додаємо чорний мелений перець і трохи сушеної петрушки і кропу.
6. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів. Беремо зручну (високу) форму для запікання і злегка змащуємо її вершковим маслом, а потім посипаємо панірувальними сухарями. Тепер змішуємо макарони з тушонкою і помідорами. Заливаємо все яєчною сумішшю і знову гарненько перемішуємо. Викладаємо тепер все в підготовлену форму, зверху присипаємо тертим сиром, трохи утрамбовуємо і відправляємо у вже розігріту духовку до повної готовності, хвилин на 30-40. На сирі повинна утворитися красива рум'яна кірочка (проте стежте за тим, щоб він не пригоріла).
Виймаємо готову запіканку з духовки, даємо їй трохи охолонути, а потім розрізаємо на акуратні порційні шматочки. Викладаємо їх на красиві тарілки і прикрашаємо готову страву свіжою зеленню і овочами. При бажанні подаємо разом із запіканкою кетчуп або будь-який інший томатний соус.

Всім смачного!

Запіканка із сирих макаронів
Пишні печінкові котлети