салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Запіканка з локшини в мультиварці

4 вересня 2013


Запіканка є досить простим і ситним блюдом. Приготування цієї страви не займає багато часу, при цьому можна використовувати продукти, які залишилися після сніданку чи обіду.

Будь-яка національна кухня може похвалитися своїм рецептом запіканки. Приміром, італійська лазіння або англійський пудинг - це теж свого роду запіканка.

Запіканка може бути як солодкою (сирна запіканка, запіканка гарбузова та ін.), Так і несолодкої (овочева, м'ясна, рибна). Найбільш популярний вид запіканки - сирна, яку обожнюють як діти, так і дорослі.

А я хочу запропонувати рецепт запіканки з локшини, яка підійде в якості щільного обіду! Відмінний варіант на ті випадки, коли ви приходите додому втомлена, і у вас просто немає сил стояти тривалий час біля плити.

Щоб приготувати запіканку з локшини в мультиварці, вам знадобиться:

локшина -? пачки (можна більше)
сіль за смаком
фарш - 200-300 г
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
вершкове масло
олія соняшникова
яйця - 2 шт.
сметана - 2 ст.л.
цибуля зелена
часник - 1 зубчик
трави італійські
перець мелений чорний

Як приготувати запіканку з локшини в мультиварці:

1. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо кубиками.
2. Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на дрібній тертці.
3. У чашу мультиварки наливаємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо цибулю з морквою в режимі Випічка близько 15 хвилин. Але виставляємо режим на півгодини, бо як потрібно спочатку обсмажити цибулю з морквою, а потім ще фарш.
4. Тим часом наливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння. Порада: щоб вода швидше закипіла, додайте в неї? ст. ложки солі. У киплячу воду кидаємо локшину і варимо на повільному вогні до готовності, потім відкидаємо на друшляк. У готову локшину кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо все.
5. Тим часом овочі обсмажилися, додаємо фарш і смажимо ще 15 хвилин, час від часу помішуючи.
6. Тепер потрібно приготувати заливку для запіканки. Змішуємо в окремій мисці яйце, сметану, сіль і спеції. Збиваємо.
7. Зелена цибуля промиваємо і дрібно нарізаємо, часник очищаємо і також дрібно нарізаємо. Додаємо подрібнений часник з цибулею в яєчно-сметанним суміш. Перемішуємо.
8. У мультиварку викладаємо локшину, перемішуємо з фаршем і овочами. Заливаємо яєчно-сметанною сумішшю.
9. Встановлюємо режим Випічка, час - 20-30 хвилин.
10. Чекаємо характерного сигналу, Остуджуємо і подаємо до столу.

Смачного!

Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 6

Ананасова шарлотка
Повидло з бузини