салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Цвітна капуста - це комора білків і заліза. Цвітну капусту треба їсти сирий, так як при тепловій обробці вона практично втрачає свою харчову цінність. Але, навіть незважаючи на це, ми все одно не відмовляємося від гарячих страв з чудесного овоча. Я, наприклад, приготувала запіканку з кольорової капусти і хочу поділитися своїм рецептом з вами.

Кількість порцій: 12
Час приготування:  1 ч. 20 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 215 ккал


Щоб приготувати запіканку з кольорової капусти, вам знадобиться:

  • капуста цвітна - 1 кг
  • морква - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • паштет печінковий - 250 г
  • яйце - 4 шт.
  • майонез - 4 ст. л.
  • молоко - 0,5 ст.
  • масло вершкове - 50 г
  • сир твердий - 80 г
  • олія соняшникова - 2 ст. л.
  • петрушка - 0,5 пучка
  • сіль і перець - за смаком

Як приготувати запіканку з кольорової капусти.

  1. 1. Капусту відварити в підсоленій воді до напівготовності, остудити і розділити на суцвіття. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити цибулю і моркву на соняшниковій олії до напівготовності. Сир натерти на тертці. Петрушку дрібно нарізати.
    2. Приготувати соус. Яйця збити віночком, додати майонез і молоко, знову збити. Посолити і поперчити отриману суміш за смаком.
    3. Форму для запікання змастити маслом. Шарами викласти у форму всі підготовлені інгредієнти в наступному порядку: капуста - цибулю з морквою - паштет - петрушка - капуста. Вершкове масло нарізати і розкласти зверху капусти. Залити майбутню запіканку соусом і посипати тертим сиром.
    4. Готувати страву в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 40-45 хвилин. Подавати страву на стіл гарячим!

  2. Смачного!