салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Запечений лосось з розмарином і ягодами ялівцю

13 вересня 2014


На гарнір до лосося добре подати овочі - зелений горошок, брюссельську капусту, кольрабі, морквину в молочному соусі, баклажани, кабачки, помідори і огірки. Або просто картопля - смажений, відварений або пюре. А макарони - не найкращий гарнір до риби. Смажена картопля з баклажанами - Смачна страва для обіду, вечері, та й сніданку теж. І, водночас, прекрасний гарнір до рибних страв. Картопля, смажена з білими грибами та цибулею - Дуже просте і дуже смачна страва. До лосося - в самий раз. А ось такий гарнір - картопля, смажена з медом - Незвичайний. Ну і що? Дуже смачна страва.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 335 ккал


Щоб приготувати лосося, запеченого з розмарином і ягодами ялівцю, вам знадобиться:

  • масло вершкове - 50 г
  • перець чорний мелений - за смаком
  • сіль за смаком
  • лимон - 2 шт.
  • олія оливкова - 50 мл
  • лосось філе - 1,2 кг
  • розмарин свіжий - 50 г
  • ягоди ялівцю - 50 г

Як приготувати лосося, запеченого з розмарином і ягодами ялівцю.

  1. 1. Накрийте деко пергаментним папером, злегка змастіть покриття оливковою олією. Покладіть на папір кілька маленьких шматочків вершкового масла, посипте прямо по листу сіль і перець, роздавлені ягоди ялівцю, лимонну цедру, листя розмарину. Поверх посипання покладіть філе лосося. Його теж посоліть, поперчіть, посипте ялівцевими ягодами і розмарином, збризніть лимонним соком і оливковою олією. І покладіть поверху ще кілька шматочків вершкового масла.
    2. Випікайте рибу 20 хв. при 180 ° С.

  2. Смачного!