салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Запечена пшоняна каша

3 серпня 2015

 


Ох і надихнув ж мене конкурс каш! Так надихнув, що зупинитися не можу, сьогодні, наприклад, була запечена пшоняна каша з карамелізованими персиками, це дуже смачно. А якщо зі сніданку залишилася пшоняна каша, можна приготувати з неї на полуденок такий десерт.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  35 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 475 ккал


Щоб приготувати запечену пшоняну кашу, вам знадобиться:

  • крупа пшоняна - 200 г
  • молоко - 200 мл
  • вода - 400 мл
  • яйце - 1 шт.
  • персик - 2 шт.
  • мед - 2 ст.л.
  • масло рослинне - 1 ст.л.
  • масло вершкове - 20 г

Як приготувати запечену пшоняну кашу.

  1. Пшенку промити і поставити варитися на воді (1: 2). Коли води не залишиться, додати молоко і варити до готовності.
    Тим часом, тонко нарізати персики, підігріти рослинне масло з медом на сковороді і обсмажити їх по 5 хвилин з кожного боку.
    Коли каша приготується, додати вершкового масла, перемішати, вмішати жовток, потім збити білок і перемішати з кашею. Далі викласти у форму половину каші, зверху карамелізовані персики з сиропом і решту каші. Зверху можна прикрасити тертим шоколадом, подрібненими горіхами і т.д.
    Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

  2. Смачного!