На головну |
Під час літнього та осіннього врожаю овочів запасливі господині заготовляють запаси на зиму, щоб на столі, навіть поза сезоном, були смачні і пряні консервовані овочі. Навіть застілля у нас прийнято відзначати з разносолами. Найпоширеніші заготовки - це, звичайно ж, помідори і огірки. Рецепт консервування огірків по-корейськи з овочами або спосіб консервування помідорів чері ви можете подивитися на цьому сайті. Наступні за популярністю в зимових домашніх заготовках стоять кабачки.
Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як законсервувати асорті з кабачків і цукіні, щоб вони вийшли хрусткі, пряні, з яскравим смаком. Літні овочі зі свого городу, дбайливо заготовлені на зиму власними руками, - це готова смачна закуска або відмінний гарнір до будь-якої страви. Консервовані або засолені овочі чудово поєднуються з м'ясними та рибними стравами. І листовий салат можна заготовити, дивіться рецепт заготівля листового салату на зиму.
Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування: 2 ч.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 15 ккал / 100 г
Щоб заготовити кабачки і цукіні на зиму, вам знадобиться:
Як заготовити кабачки і цукіні на зиму:
1. Дрібні або середні плоди кабачків і цукіні помити, видалити плодоніжки і нарізати кружечками, товщиною менше сантиметра.
2. Гілочки кропу подрібнити, парасольки залишити цілими. Петрушку подрібнити.
3. Приготувати маринад. Для цього воду довести до кипіння, додати в неї сіль, цукор, перець і лавровий лист. Дати прокипіти 3-5 хвилин.
4. Кабачки і зелень змішати в каструлі і залити їх киплячим маринадом.
5. Овочі з маринадом залишити на півгодини настоятися і пустити сік. Періодично перемішувати.
6. У стерилізовані банки покласти по парасольці кропу і викласти кабачки і цукіні шарами. Якщо кабачки і цукіні різних кольорів, дуже ефектно буде укласти їх кольоровими смужками. Потім залити кожну банку з овочами маринадом.
7. Банки з кабачками можна ще раз простерилізувати, для чого поставити банки в каструлю з водою, яка доходить до бортика, і прокип'ятити на вогні 20 хвилин. Потім закатати банки стерилізованими кришками, поставити на стійку поверхню кришками вниз і закрити ковдрою. Через добу банки можна забрати на зберігання.
Смачного!