салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Японський омлет «томаго які» примітний тим, що його згортають в листковий рулет в процесі приготування. Тонкі омлетики, перетворені при смаженні в одне ціле, незвичайні і шалено смачні.

Щоб приготувати японський омлет вам знадобиться:

яйця - 4 шт. + 1 жовток
цукор - 2,5 ст.л.
соєвий соус - 1 ч.л.
олія соняшникова - 2 ст.л.

Як приготувати японський омлет:

1. Розмішати яйця виделкою і пропустити їх через сито для однорідності маси.
2. Додати цукор і соєвий соус. Якщо на пляшці з соусом написано «Генен» (що означає малосолоний), у ваш омлет потрібно додати ще трохи солі. Добре перемішати до розчинення цукру і солі. Стежити за тим, щоб не було піни.
3. Найцікавіше, як ви вже зрозуміли - випікання. На змащену маслом розігріту сковороду вилити третину або трохи менше яєчної суміші. Стежити за тим, щоб не було бульбашок, і омлет не прилипав до сковороді. По готовності згорнути омлет досить щільним рулетиком прямо на сковороді. Змастити сковороду маслом, налити ще частина яєць по обидві сторони рулету і злегка підняти його, щоб новий шар розподілився рівномірно. Другим омлетом обгорнути попередній і продовжувати в тому ж дусі.
4. Подавати гарячим, нарізавши на порції. Сервірувати томаго можна як самостійне блюдо, так і подавати з вареним рисом, як прийнято в Японії.

Для томаго яки існує спеціальна сковорода. Вона дуже зручна для роботи, омлет в ній виходить рівним і з тонкими шарами. Якщо ваш перший японський омлет на звичайній сковороді сподобався вам і вашим «домашнім», можна задуматися про покупку нової «мешканки» вашої кухонної полиці.

Бон Апетит!