салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Ягідно-йогуртовий десерт без випічки

25 травня 2014


Порадуйте своїх близьких дуже смачним річним ягідно-йогуртовим десертом без випічки. У жарку пору року це саме те, що «доктор прописав». Особливо, якщо солоденького дуже хочеться, а духовку включати - справжнє самогубство. Десерт готується швидко і складається з основи і йогуртового суфле з ягодами. Можна при бажанні обійтися без основи, а в якості ягід підійдуть ті, які є у вас в холодильнику. Я використовувала персиковий йогурт, ківі і малину для прикраси. За смаком ягідно-йогуртовий десерт нагадує морозиво.

Щоб приготувати ягідно-йогуртовий десерт без випічки, вам знадобляться:

Для основи:

печиво типу «Ювілейного» - 150 г
розм'якшене вершкове масло - 50-70 г

Для суфле:

желатин - 1 ст.л.
густий вершковий персиковий йогурт - 0,5 л
персики - 3 шт.
ківі - 2 шт.
ягоди малини
цукор за смаком - близько 100 г

Як приготувати ягідно-йогуртовий десерт без випічки:

1. Печиво змолоти блендером в крихту і змішати з маслом. Отримане тісто викласти у форму діаметром 22 см, розрівняти і поставити в холодильник.
2. Персики нарізати на шматочки, додати цукор і злегка збити блендером. Один ківі нарізати кружечками і викласти їх на основу.
3. Розвести желатин водою. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то ягоди розморозити, сік злити. У соку розвести желатин, дати набрякнути хвилин 30-40 і підігріти до повного розчинення, при цьому не доводячи до кипіння.
4. Ягоди змішати з йогуртом,

додати желатин,почекати, поки трохи схопиться, і вилити у форму з основою. Дати застигнути в холодильнику. Форму краще використовувати роз'ємну, щоб потім просто зняти бортик і все. При наявності підготовленого желатину і ягід на все про все йде хвилин 20 максимум.

5. Через деякий час дістати застиглий десерт, прикрасити другий ківі і малиною. Для більш святкового варіанту можна збити 200 мл вершків жирністю 30% і додати в суфле після желатину. Смак стане ще більш вершковим.

Смачного!