На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Яблучний вівсяний пиріг

28 квітня 2014


Сьогодні мова піде про яблучному пирогу з вівсянкою. Пиріг дуже простий у приготуванні, склад продуктів мінімальний і є в будинку практично кожної господині. Приготування цього пирога займе 10 хвилин на формування пирога і 30 хвилин на випічку. Ніякого особливого обладнання не потрібно, потрібно просто всі інгредієнти змішати ложкою і нарізати яблука на часточки, все укласти у форму і відправити в духову шафу, все дуже просто.

Крім легкості в приготуванні, можу сказати, що вівсянка, що входить до складу пирога, дуже корисна для вашого організму. Вівсянка - це дуже хороший джерело енергії, містить у своєму складі білки і велику кількість клітковини, марганцю, магнію, селену, кальцію, кремнію, калію і заліза. Вівсянка містить вітаміни В і F, цинк і хром. Всі складові вівсянки потрібні для повноцінного харчування і здорової роботи вашого організму.

У такому варіанті смачного пісочного пирога вівсянку їстиме із задоволенням і дорослий, і дитина. У доповненні до складу пирога входять яблука, а хто ж не любить яблучну випічку ?! Вона до душі кожному.

Щоб приготувати яблучний вівсяної пиріг, вам потрібно:

масло вершкове - 50 г
цукор - 100 г
яйце 1 шт.
борошно пшеничне - 60 г
розпушувача для тіста - 1 ч.л.
вівсянка - 80 г
яблука - 2 шт.

Як приготувати яблучний вівсяної пиріг:

1. Розігріти заздалегідь духовку до температури 200 градусів.
2. Змастити форму маслом і посипати борошном.
3. Розтопити вершкове масло для пирога.
4. Змішати розтоплене вершкове масло, цукор і яйце дерев'яною ложкою до однорідної маси.
5. Проссеять борошно, додати в миску з олійно-яєчною сумішшю, додати розпушувач для тіста і вівсянку, перемішати до гладкості. Якщо у вас вийшло дуже густе тісто, додати 1 ст. л. молока і добре перемішати.
6. Перекласти тісто у форму і розподілити по формі.
7. Помити і обсушити яблука, очистити їх і нарізати скибочками. Часточки яблук розкласти по тесту віялом. Відправити в духовку.
8. Випікати 35 -40 хвилин до рум'яного кольору, дістати пиріг з духовки і остудити, витягти з форми і посипати цукровою пудрою. Прекрасно поєднується такий пиріг зі збитими вершками і горнятком гарячої кави або молока.

Яблучний вівсяної пиріг виходить дуже смачним, хрустке пісочне тісто і ароматні ніжні яблучка - відмінне поєднання, чудово підійде для першого сніданку.

Смачного вам!

Котлети з кролика для дітей
Борщ львівський з сосисками
© 2015-2022  mycooking.pp.ua