На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Хліб святковий з горіхами і сухофруктами

19 грудня 2014


Вчора готувалася до Дня Святого Миколая: готувала подарунки під подушку синам і зловила себе на думці, що ніколи не влаштовувала свято дітям у цей день. Безумовно, під подушкою вони обов'язково кожен рік щось смачненьке знаходять, але святкового столу у нас в цей день немає ... Трохи Поганявши на просторах Інтернету, вирішила спекти якісь прянички для діток, які я, власне, і приготувала (пряники медові Святкові), І ще що-небудь незвичайне. Знайшла дуже цікавий рецепт незвичайного солодкого хліба, трохи підкоригувала його - і ось що вийшло.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  1 ч. 20 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 375 ккал / 100 г


Щоб приготувати хліб святковий з горіхами і сухофруктами, вам знадобиться:

  • яйце - 2 шт.
  • цукор - 1 ст.
  • сіль - щіпка
  • розпушувач для тіста - 1 ч.л.
  • цедра 0,5 лимона
  • сік лимона - 2 ст.л.
  • горіхи волоські - 200-250 г
  • родзинки - 50 г
  • чорнослив - за бажанням
  • кориця мелена - 1 ч.л.
  • гвоздика мелена, кардамон - на кінчику ножа
  • борошно - 3 ст.
  • олію соняшникову - для змащення дека
  • жовток яєчний - для змащення хліба
  • пудра цукрова - для посипання

Як приготувати хліб святковий з горіхами і сухофруктами.

  1. 1. Підготуємо всі інгредієнти. У першу чергу, займемося горіхами. Я використовувала тільки волоські горіхи (інших не виявилося вдома), але буде ще краще використовувати додатково мигдаль і лісові горіхи.

  2. 2. Горіхи звільняємо від шкаралупи, викладаємо на розігріту сковороду (без масла!) І підсушуємо на великому вогні протягом 1-2 хвилин. Обов'язково заважайте горіхи, щоб вони не підгоріли. Викладаємо їх на тарілку остигати.

  3. 3. Тим часом промиваємо у воді родзинки і чорнослив (чорнослив можна замінити курагою або іншими сухофруктами). Заливаємо гарячою водою хвилин на 15, щоб сухофрукти встигли набрякнути.

  4. 4. У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо за допомогою блендера до пишної піни.

  5. 4. Додаємо прянощі (кардамон, корицю і гвоздику). Потім додаємо сік з лимона і перемішуємо.

  6. 5. Натираємо на тертці лимонну цедру, попередньо обдавши лимон окропом. Натирайте цедру обережно, щоб не зачепити білу частину лимона (вона буде гірчити в тесті). Цедру відправляємо в миску з яєчною масою.

  7. 6. До цього моменту горіхи охололи, подрібнюємо їх будь-яким зручним вам способом (за допомогою качалки, можна наробити ножем або скористатися блендером) до такої міри, як вам більше хочеться. Якщо ви любите, щоб горіхи попадалися у випічці шматочками, то подрібнюйте їх злегка, не до крихти. Висипаємо горіхи в миску з яєчною сумішшю.

  8. 7. Туди ж відправляємо набряклі родзинки і чорнослив (останній злегка подрібніть). Перемішуємо.

  9. 8. Просіваємо борошно разом з розпушувачем і сіллю в миску і починаємо поступово, помішуючи, вводити в тісто до тих пір, поки тісто не замісити в грудку.

  10. 9. Змащуємо форму для випікання соняшниковою олією і викладаємо туди тісто (я зробила його у формі батона).

  11. 10. Яєчний жовток збиваємо і змащуємо їм поверхню майбутнього хліба.

  12. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 175 градусів, і випікаємо хліб протягом 45-50 хвилин.

  13. 11. Готовий хліб виймаємо з духовки, посипаємо цукровою пудрою і даємо охолонути у формі.

  14. Подаємо до столу, нарізавши тоненькими скибочками і красиво розклавши на блюді або тарілці.

  15. Смачного!

Відбивні зі свинини в борошні
Макарони з бринзою в духовці
© 2015-2022  mycooking.pp.ua