салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Хемпшірскій пудинг з яблуками

12 серпня 2015


У вільний час я люблю перегортати кулінарні книги або журнали. І ось в одному журналі я побачила пиріг, який мене так зацікавив своїм незвичайним симпатичним виглядом, що мені негайно захотілося його приготувати. І якраз будинки були всі необхідні продукти і найголовніше - червоні яблучка.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 410 ккал


Щоб приготувати хемпшірскій пудинг з яблуками, вам знадобиться:

  • яйце (велике) - 2 шт.
  • молоко - 100 мл
  • масло вершкове - 80 г
  • цукор - 120 г
  • борошно - 1 ст.
  • сода - 0,75 ч.л.
  • сіль - щіпка
  • ванілін - 1 пакетик (2 г)
  • лимон - 1 шт.
  • яблуко - 7 шт.
  • вишня - 14 шт.
  • мигдаль - 7 шт.
  • варення (чорна смородина з цукром) - 100 г
  • кориця мелена - 0,75 ч.л.
  • цукрова пудра - 1 ч.л.

Як приготувати хемпшірскій пудинг з яблуками.

  1. Я привнесла невелику коригування. У рецепті вказано сливовий джем, а я використовувала протерту з цукром чорну смородину.
    Інгредієнти.

  2. Білки акуратно відокремити від жовтків.

  3. Жовтки збити з цукром і молоком. Виходить рідка маса, додати масло, збити.

  4. Натерти за допомогою великої терки цедру лимона.

  5. У яєчну суміш додати лимонну цедру і просіяне з содою і сіллю борошно. Перемішати, виходить густе тісто.

  6. Підготувати яблука: видалити серцевину, нарізати кільцями і укласти один на одного, у вигляді цілого яблука.

  7. Білки збити в густу піну і додати до тіста. Перемішати акуратно ложкою!

  8. На дно рознімної форми постелити пергаментний папір, рясно промазати дно і боки форми вершковим маслом, налити протерту з цукром смородину (або сливовий джем).

  9. Поверх смородини розкласти по колу і в центрі яблука. У кожне поглиблення яблука покласти по 2 вишні і мигдаль (за бажанням), поверх вишень посипати цукор.

  10. Залити тісто навколо яблук і присипати корицею. Випікати до золотистого кольору (температура 180 градусів, час 45-50 хвилин).

  11. Викласти на блюдо.

  12. Акуратно видалити пергамент.

  13. Посипати пудинг цукровою пудрою.

  14. Смачного!