салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Смачний пудинг з хурмою

26 листопада 2013


Хурма веде своє походження з Китаю, звідки вона швидко поширилася по всьому світу. Культурна хурма росте на Чорноморському узбережжі Кавказу, а також у Криму. У м'якоті цього соковитого фрукта містяться глюкоза і фруктоза, а також мінеральні солі і вітаміни (провітамін А і вітамін С).
Хурма покращує апетит, сприятливо впливає на нервову систему, має тонізуючу дію.
М'якоть хурми використовують у випічці, з неї виходять прекрасні пудинги, один з яких ми з вами і приготуємо.

Щоб приготувати ароматний і смачний пудинг з хурмою, вам знадобляться:

Хурма - 6 шт.
Вершкове масло - 100 г
Яйця - 4 шт.
Молоко - 150 мл
Ваніль - 1 ч.л.
Цукор - 100 г
Борошно - 250 г
Розпушувач - 1 ч.л.
Сода харчова - 1 ч.л.
Кориця - 2 ч.л.
Сіль - 0,5 ч.л.
Мускатний горіх - 0,5 ч.л.
Імбир - 1 ч.л.
Універсальні прянощі (спеції) - 1 ч.л.
Горіхи пекан або волоські горіхи (порубані) - 100 г
Збиті вершки - за смаком

Як приготувати смачний пудинг з хурмою:

1. Очистимо хурму від шкірки і видалимо кісточки. Наріжемо м'якоть хурми, щоб не було великих шматочків. Має вийти 2 склянки м'якоті.
2. Розтопимо вершкове масло в мікрохвильовій печі.
3. Нагріємо попередньо духовку до 200 градусів.
4. Перемішаємо в скляній мисці м'якоть хурми, молоко, масло, ваніль і яйця.
5. Перемішаємо в іншій мисці цукор, борошно, розпушувач, харчову соду і прянощі.
6. З'єднаємо разом інгредієнти з обох мисок, ретельно перемішаємо.
7. Додамо в отриману масу мелені волоські горіхи.
8. Змажемо скляний посуд для випікання маслом.
9. Викладемо отриману масу на дно посуду і випікаємо 50 хвилин при 200 градусах.

При подачі до столу пудинг можна прикрасити збитими вершками. Якщо ви будете готувати цей ароматний пудинг з хурмою для свята, варто скористатися незвичайною формою для випікання, тоді пудинг матиме надзвичайно красиву форму і смак.

Смачного!

Салат з кальмарами і сьомгою
Простий у приготуванні кекс з шоколаду