салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Смачна каша Горновка в мультиварці

8 листопада 2014


Я дуже люблю каші і своїх дітей привчила їх їсти з самого дитинства. Вони їдять каші із задоволенням, тим більше що каші не тільки смачні, але ще й корисні. Про це я завжди кажу своїм дітям: смачна каша додасть їм сил і здоров'я.
З появою мультиварки каші готувати стала найрізноманітніші, так як з нею це зробити набагато простіше. От якось вирішила приготувати свою улюблену Горновка і не пошкодувала. Такий смачною і ніжною за структурою каші ми не їли вже давно. Тому рекомендую приготувати Горновка саме по-моєму простому рецептом.

Кількість порцій: 12
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 270 ккал


Щоб приготувати смачну кашу Горновка в мультиварці, вам знадобиться:

  • крупа Горновка - 500 г
  • вода - 1 л для замочування + 2 л для варіння
  • сіль за смаком
  • цукор - за смаком
  • масло вершкове - 1 ст. л.
  • ванілін - 1 упаковка
  • горіхи очищені - 1 ст.
  • родзинки - за бажанням

Як приготувати смачну кашу Горновка в мультиварці.

  1. 1. Таку кашу приготувати в мультиварці зовсім не складно, головне -Готова її за рецептом, і тоді вона стане найулюбленішою у вашій родині.
    Щоб каша була смачна, треба пересипати крупу у велику миску і гарненько промити водою, міняючи її, поки вона не стане зовсім чистою.
    2. Після цього залити крупу чистою водою і залишити її набухати на ніч. Завдяки цьому каша не буде суха і придбає дуже ніжну консистенцію.


    3. На ранок воду злити і залити крупу свіжою водою, промити і злити воду. Крупу перекласти в чашу мультиварки і влити воду. Всипати у воду сіль і перемішати

    Включити мультиварку, режим "каша" або "варіння", на 45 хвилин. Закрити кришку, якщо у вас мультиварка готує під тиском, тоді закрити клапан. Час приготування під тиском зменшиться в 2 рази.
    4. Поки каша вариться, потрібно підготувати родзинки і горіхи. Ізюм перекласти в миску і залити окропом на 10 хвилин. Горіхи потрібно подрібнити, але краще не дуже дрібно.
    5. Після закінчення режиму спробувати кашу на готовність. Злити воду з родзинок і додати його в кашу, потім додати горіхи, вершкове масло і ванілін, добре перемішати.
    6. Розкласти кашу по тарілках, приправити цукром, за бажанням цукор замінити медом.
    Подати до столу і насолоджуватися її смаком.
    Зараз сезон гарбуза, тому рекомендую також приготувати гречану кашу з гарбузом в мультиварці.

  2. Смачного!

Суп Гаспачо по-мексиканськи
Макарони з беконом, моцарелою і помідорами чері