салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Веселі курчата на зеленій травичці

6 червня 2015


Веселі курчата - це страва для улюблених онуків. Блюдо дуже просте і швидкого приготування. Мінімум затрат і сніданок або закуска готові. З метою економії часу я завжди зберігаю в холодильнику запас напівфабрикатів на 2-3 дні. Такі курчата припадуть до смаку дітям і дорослим. За бажанням у сирну масу можна додати часник за смаком. Для дітей - без часнику. Морква для курчат використовувати можна сиру або варену. У цій страві - сира.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  20 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 160 ккал


Щоб приготувати веселих курчат на зеленій травичці, вам знадобиться:

  • яйця курячі варені - 3 шт.
  • сир твердий - 120 г
  • морква - 1 шт.
  • майонез - 2 ст. л.
  • чорний перець горошком - 6 шт.
  • салат, кріп, петрушка - опційно

Як приготувати веселих курчат на зеленій травичці.

  1. Варені яйця очистити, розрізати на дві частини впоперек і відокремити жовтки. Половинки яєць будуть тулубом для курчати.
    Твердий сир натерти на дрібній тертці, розтерти з жовтками, додати майонез і все добре перемішати.

  2. Сирну масу розділіть на шість частин і скачайте з неї кульки - це будуть головки для курчат. На кожну половинку яйця викладіть по кульці. Дзьоб і чубчик виріжте з морквини. Очі з горошин чорного перцю.

  3. Курчата готові. Листя салату крупно нарвіть або наріжте, застеліть їм блюдо і викладіть курчат.

  4. Посипте нарізаною зелень кропу і петрушки. Для дітей перед подачею до столу курчати можна посадити в підставку для яєць.

  5. Смачного!

Зимова заготівля виноградного листя
Стейк зі свинини в кефірі