На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Вертута з варенням, родзинками і горіхами

6 листопада 2014


Вертуту з варенням, родзинками і горіхами готує часто моя подружка.
Така вертута не тільки подобається дітям, але і дорослим. Вертута з такою начинкою набагато смачніше кожного пирога.
Кожен інгредієнт начинки віддає свій смак і аромат і начинці і тесту. У начинку за бажанням можна додати трохи лимонної цедри, а коли вертута охолоне можна її посипати цукровою пудрою.
Солодкі вертути можна готувати з різними начинками, мені, наприклад, подобається вертутуа з сирною начинкою або ягідної. Так, що експериментувати на кухні ніколи не заборонялося. Експериментуйте і готуйте із задоволенням!

Кількість порцій: 12
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 405 ккал


Щоб приготувати вертуту з варенням, родзинками і горіхами, вам знадобиться:

  • варення - 100 г
  • родзинки - 100 г
  • горіхи волоські очищені - 250 г
  • сіль - щіпка
  • яйце куряче - 3 шт.
  • масло рослинне - 100 г
  • борошно пшеничне - 450 г
  • імбир - 30 г

Як приготувати вертуту з варенням, родзинками і горіхами.

  1. 1. Взяти глибоку миску і просіяти в неї борошно, розбити в неї 2 яйця, додати 80 мл рослинного масла, додати сіль і замісити тісто. Накрити тісто рушником і дати постояти півгодини.
    2. Ізюм скласти в піалу і залити окропом на 10 хвилин. Потім воду злити, а родзинки викласти на паперовий рушник, обсушити і скласти в мисочку. Імбир очистити і вимити, натерти на дрібну тертку і додати до родзинок. Горіхи порубати ножем і також додати до родзинок, все перемішати і влити варення, ще раз перемішати.
    3. Тісто покласти на присипаний борошном стіл і розкачати тонко тісто. Тісто змастити олією, перекласти на тісто начинку і розрівняти її рівним шаром.
    4. Згорнути тісто з начинкою в рулет і защипнути краю.
    5. Включити духовку і розігріти до температури 220 градусів. Взяти форму для випічки, змастити маслом і перенести в неї вертуту, згорнути її спіралькою, змастити її яйцем. Випікати вертуту 15-20 хвилин.
    6. Форму з готовою вертута дістати з духовки, остудити і потім перекласти на блюдо. Подавати до чаю або кави. Приготуйте ще дуже смачний пиріг з повидлом в мультиварці.

  2. Приємного вам апетиту!

Кавовий торт
Курячі відбивні з помідорами, яйцем і сиром
© 2015-2022  mycooking.pp.ua