На головну |
На перший погляд, ознайомившись з рецептом приготування вертути, здається, що приготувати його простіше простого, але є один маленький нюанс, а саме, приготування тіста. І справа тут не в самому замішуванні, а в тому, щоб розтягнути його до мінімальної товщини і при цьому не порвати, - ціла наука, скажу я вам. Будуть потрібні, напевно, роки тренувань, щоб з цим впоратися. Але ж не дарма ж хтось розумний придумав виготовляти готове тісто для таких господинь, як я. А ще простіше приготувати, наприклад, рулет з лаваша пісний або вертуту з готового листкового тіста, що ми сьогодні і зробимо.
Кількість порцій: 8
Час приготування: 45 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 335 ккал
Щоб приготувати вертуту з листкового тіста з сиром та ягодами, вам знадобиться:
Як приготувати вертуту з листкового тіста з сиром та ягодами.
1. Отже, оскільки тісто ми будемо використовувати готове, залишилося тільки приготувати начинку. У зручній ємності збиваємо яйце і додаємо сметану, сир і цукор. Гарненько все розтираємо до однорідності.
2. Тісто ділимо на 3 частини і розгортаємо в тонкі пласти. Нерівні краї зрізаємо за допомогою ножа так, щоб вийшли акуратні прямокутники.
3. Збризгуємо тісто рослинним маслом і рівномірним шаром викладаємо приготовану сирну начинку. Зверху викладаємо свіжі або заморожені ягоди (смородину, вишню, полуницю, сливи). Акуратно згортаємо в рулет.
4. На деко, злегка змащене олією, викладаємо наші рулети, згортаючи у формі равлика, і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання 20-30 хвилин. Хвилин за 5 до готовності змащуємо вертуту збитим яєчним білком.
5. Готову вертуту обережно виймаємо з духовки і даємо можливість трохи охолонути. Після цього нарізаємо на невеликі шматочки, красиво розкладаємо на блюді і подаємо до столу.
Смачного!