салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Вегетаріанські круп'яні котлети

28 березня 2015


Вегетаріанські котлети бувають дуже навіть смачними, не кажучи вже про їхню корисність. А скільки варіантів? З овочами, з грибами, з крупами, суміш того, другого і третього. А чи не вегетаріанці можуть ще й сметанкою полити.
Вегетаріанські котлети з моркви та гарбуза - Смачне і вітамінний блюдо. Вегетаріанські котлети з кабачків - Мабуть, ще смачніше. Влітку вже й не знаєш, що з кабачків зготувати. Адже вони не ростуть тільки у тих, хто їх не садив.
У рецепті вегетаріанських круп'яних котлет є цікавий інгредієнт - рикотта. Сир-не сир, сир НЕ сир. Робиться з сироватки. Або як називається рідина, що залишилася після виготовлення сиру? Рікотту можна приготувати вдома.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  50 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 245 ккал


Щоб приготувати вегетаріанські круп'яні котлети вам знадобиться:

  • пшоно - 70 г
  • вода - 1 ст.
  • капуста цвітна - 300 г
  • горошок заморожений - 1 ст.
  • яйця - 2 шт.
  • рикотта - 125 г
  • молоко - 80 мл
  • борошно (бажано без глютену) - 0,5 ст.
  • зіра мелена - 1 ч.л.
  • цедра лимонна - 2 ч.л.
  • петрушка - 2 ст.л.
  • м'ята - 0,25 ст.
  • олія оливкова - 2 ст.л.
  • йогурт - 180 г
  • листя шпинату - 100 г
  • часточки лимона для прикраси

Як приготувати вегетаріанські круп'яні котлети.

  1. 1. Розігрійте пательню. Промийте пшоно в декількох водах. Підігрійте пшоно на сковорідці до появи запаху. Додайте воду, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте сковорідку кришкою і потім 20-25 хв. або поки вода вся не вбереться. Відставте не відкриваючи.
    2. Розберіть кольорову капусту на суцвіття, поваріть їх 5-6 хв в гарячій воді. В останні 2 хв. додайте заморожений горошок. Злийте воду. Горошок і капусту розімніть вилкою. Охолодіть.
    3. Збийте яйця, молоко і рикотту у великій мисці. Вмішайте борошно і зіру. З'єднайте пшоно, цвітну капусту з горошком, цедру, петрушку і 2 ст.л. м'яти.
    4. Розігрійте пательню. Робіть котлетки і обсмажувати їх по 3 хв. з кожного боку до золотистого кольору. Має вийти десь 12 котлеток. На кожен піде полполовніка суміші. Додайте м'яту до йогурту. Подавайте з йогуртом, шпинатом і лимонними часточками.

  2. Смачного!

Натуральні барвники для крашанок
Хліб зі сметаною в хлібопічці