салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Веганські тістечка Брауні

10 вересня 2014


Сьогодні приготуємо смачну випічку, що не містить глютен і молочні продукти. Це будуть брауни з шоколадом на основі нутовой борошна. Горох нут, сушений, необхідно перемолоти в кавомолці на борошно. Хоча, можливо, зустрічається у продажу вже готова нутовая мука. Коли я дізналася, що в нутовой борошні немає глютену і вона використовується в приготуванні багатьох вегетаріанських страв, особливо випічки, я вирішила спробувати її на смак. Можу точно сказати, що нут у вигляді борошна ніяк не виділяється смаком або запахом. Мені він нагадує скоріше арахіс, ніж горох, але з трохи іншим запахом. У поєднанні з какао і шоколадом ніякої різниці не відчувається. Тістечка брауни за цим рецептом сподобаються тим, хто сидить на безглютенової дієті або страждає від хвороб ШКТ. Можна готувати ці тістечка на натуральному молоці або соєвому, мигдалевому. Шоколад, що використовується в брауни, також може бути з молоком або без. Спробуйте приготувати ще тістечка брауни трьох шоколаду або шоколадно-бананові тістечка брауни, Вони вам напевно сподобаються.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 565 ккал


Щоб приготувати веганські тістечка брауни, вам знадобиться:

  • мука нутовая - 250 г
  • борошно рисове - 2 ст.л.
  • какао-порошок - 3 ст.л.
  • мед - 3 ст.л.
  • масло рослинне - 3 ст.л.
  • молоко рослинне - 60 мл
  • шоколад чорний - 50 г

Як приготувати веганські тістечка брауни.

  1. 1. Змішати нутовую борошно, рисову муку і какао-порошок. Додати масло, молоко, мед і перемішати масу.
    2. Замісити тісто і додати в нього шматочки шоколаду. Можна додати подрібнені горіхи. Тісто виходить щільним.
    3. У невелику квадратну форму для випічки викласти пергамент. Перекласти тісто і розподілити його руками. Притиснути його руками, щоб вийшов рівномірний шар, не тонше 3 см. Поставити в розігріту до 150 ° С духовку на 15 хвилин.
    4. Готові брауни остудити і нарізати квадратиками. Можна прикрасити горіхами або тертим шоколадом. А ще багато заморожують брауни в морозилці, щоб вони вийшли більш хрусткими. Для цього можна обернути кожен шматочок брауни фольгою і покласти в морозилку на годину.

  2. Смачного!