салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Варення з винограду і лохини

14 серпня 2015


Виноградне варення з лохиною я готую перший раз. Спробувала у своєї подруги, сподобалося. Вирішила і собі приготувати для проби. Поєднання не зовсім звичайне, але смак виходить дуже приємний. Виноград я вибрала в основному безкісткові, щоб менше було проблем з приготуванням.
Варення вариться швидко. Ось і спробую. Що вийде. А готується в рівних пропорціях винограду і лохини.

Кількість порцій: 10
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 370 ккал


Щоб приготувати варення з винограду і голубики, вам знадобиться:

  • Виноград - 500 г
  • Лохина - 500 г
  • Цукор - 800 г
  • вода - 3 ст.л.

Як приготувати варення з винограду і лохини.

  1. 1. Виноград і лохину перечистити і промити
    2. Додати цукор, воду і поставити на 5:00 для розчинення цукру.
    3. Варити на повільному вогні 30 хвилин, піну прибрати шумівкою.

  2. 4. Варення викласти в стерилізовані банки і закупорити.
    5. Для зберігання підійде прохолодне місце.

  3. Смачного!