На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Варення з червоної черешні з лимоном

6 червня 2013


В одному з українських сіл на Закарпатті щороку проходить традиційний фестиваль «Червона черешня». Так-так, однієї невеликої ягідці присвячений цілий свято! Мешканці та гості села мають чудову можливість насолодитися десятками видів цих чудових плодів і вибрати переможницю конкурсу. Крім цього, на фестивалі можна спробувати і різноманітні смачні десерти з соковитої ягоди.

А й справді, з черешні можна приготувати компоти і киселі, варення та джеми, муси, тістечка, торти, пироги і навіть цукерки!

Сьогодні я хочу розповісти вам про те, як приготувати ароматне варення з червоної черешні з лимоном. Баночка такого ласощі, відкрита до чаю холодним зимовим вечором, без праці подарує вам літній настрій!

Щоб приготувати варення з червоної черешні з лимоном, вам знадобиться:

червона черешня - 1,8 кг
цукор для варення - 125 г
лимонний сік - 125 мл

Як приготувати варення з червоної черешні з лимоном:

1. Черешню перебрати, видалити сміття (листочки, гілочки) і зіпсовані ягоди, викласти в друшляк і гарненько промити. Дати ягодам обсохнути, після чого очистити від плодоніжок і кісточок. Витягувати кісточки можна за допомогою спеціального пристосування або звичайної маленькою ложечкою.
2. Підготовлені ягоди нарізати великими шматочками (кожну ягоду - на 2-3 частини) і викласти у велику каструлю з нержавіючої сталі (чи в емальований). За бажанням, ягоди можна залишити і цілими.
3. Влити в каструлю з черешнею лимонний сік, перемішати і варити ягоди на маленькому вогні протягом 20 хвилин (черешня повинна стати досить м'якою).
4. Через 20 хвилин додати в каструлю з черешнею цукор для варення і ще раз ретельно перемішати фруктову масу.
5. Збільшити вогонь до максимального і, помішуючи (щоб ласощі не пригоріло), готувати варення ще 4 хвилини.
6. Каструлю з готовим варенням зняти з вогню. Розлити варення в теплі стерилізовані банки і закатати (або закрити закручуються кришками). Найзручніше простерилізувати банки в духовій шафі.
7. Перевернути банки кришкою вниз і залишити до повного охолодження.
8. Для зберігання помістити банки з варенням із червоної черешні з лимоном в прохолодне місце.

Напевно ви звернули увагу на те, що в даному рецепті використовується не звичайний цукор, а цукор для варення. Желюючий цукор дещо схожий на звичайний цукор-пісок, проте кристали його більші плюс до складу такого продукту входить пектин і лимонна кислота. Регулюючи кількість желирующего цукру, ви можете приготувати з фруктів і ягід як варення, так і джем, конфітюр, мармелад, желе.

У процесі приготування варення з червоної черешні з лимоном ви зможете надати ласощів більш оригінальну нотку, опустивши в киплячу фруктову масу кілька листочків м'яти, обгорнутих марлею (буквально на 1-2 хвилини). Крім цього в варення можна додати невелику кількість лимонної або апельсинової цедри, ложку коньяку або рому.

Подавайте варення з червоної черешні з лимоном як самостійне частування до чаю, до тостів, млинців і свіжоспеченим булочкам.

Пригощайтеся на здоров'я!

Свекольнік з хріном
Чатні з червоної черешні: 2 рецепта
© 2015-2022  mycooking.pp.ua