салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Варення з полуниці з ревенем і імбиром

17 травня 2014


Моє найулюбленіше варення з дитинства - полуничне, кушаю його з маслом, йогуртом, з різними солодкими кашами, просто з чаєм, загалом, практично з усім. Полуничне варення з ревенем і імбиром виходить дуже ароматним і трохи гострим - це, звичайно, на любителя, але мені і моїй родині дуже подобається. Отже, всім любителям варіацій на тему полуничного варення присвячується ...

Щоб приготувати полуничне варення з ревенем і імбиром, вам знадобитися:

полуниця - 300 г
ревінь - 300 г
цукор - 300 г
корінь імбиру - 5-10 г

Як приготувати полуничне варення з ревенем і імбиром:

1. Полуницю добре промити, очистити від листочків і розрізати на 2-4 частини.
2. Ревінь нарубати дрібними шматочками або натерти на крупну тертку.
3. Половину імбирного кореня нарізати тоненькою соломкою.
4. З'єднати в посуді для варіння полуницю, ревінь, нарізаний імбир і цукор. Залишити на 30 хвилин на столі, щоб полуниця пустила сік.
5. Варити на дуже повільному вогні до консистенції густої сметани.
6. З другої половини імбиру вичавити сік і додати до варення, після чого відразу зняти з вогню.

Подавати з чаєм і тостами.

Смачного!