салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Ванільний рисовий пудинг з ягодами

26 червня 2014


Знаю на власному досвіді, що звичайну рисову кашу, нехай навіть з ніжним вершковим маслом і цукром, люблять далеко не всі. Тому сьогодні я хочу розповісти вам про те, як приготувати з рису воістину чудове ласощі, перед яким не зможуть встояти навіть найдосвідченіші гурмани! Ванільний рисовий пудинг з ягодами - це справжнє свято смаку для дітей і дорослих! Крім того, це ще й дуже корисно! А запити десерт можна яким-небудь чудовим напоєм, наприклад, компотом із фейхоа.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 285 ккал


Щоб приготувати ванільний рисовий пудинг з ягодами, вам знадобиться:

  • круглозерністий рис - 1 ст.
  • молоко - 1 л
  • масло вершкове - 80 г
  • ягідний мікс - 1 ст.
  • ваніль - 1 стручок
  • цукор - 3 ст. л.
  • сіль -? ч. л.

Як приготувати ванільний рисовий пудинг з ягодами.

  1. 1. Рис перебрати, пересипати в товстостінну каструлю, залити окропом і помістити на включену плиту. Після того, як вода закипить, проварити рис протягом 10 хвилин, не забуваючи постійно помішувати його щоб уникнути пригорання.
    2. Молоко перелити в каструльку з антипригарним покриттям і довести до кипіння. Половину молока влити в каструлю з рисом. Стручок ванілі розрізати вздовж, акуратно витягнути насіння і додати їх у майбутній пудинг. Періодично помішуючи отриману суміш, варити страву до тих пір, поки вона не загусне.
    3. Влити в каструлю ще трохи молока, додати цукор і сіль. Продовжити готувати пудинг, по необхідності додаючи молоко невеликими порціями. У готовий пудинг додати нарізане дрібними кубиками вершкове масло. Ще раз все перемішати і прибрати каструлю з вогню.
    4. Додати в ласощі ягідний мікс, перемішати масу, потім накрити кришкою і дати настоятися протягом 5 хвилин.
    5. Розкласти пудинг в креманки і подати на стіл. Пригощайтеся на здоров'я!
    Для приготування пудингу за даним рецептом можна використовувати абсолютно будь-які ягоди на свій смак. Єдине, що якщо в ягодах є великі кісточки (наприклад, черешня, вишня), їх, звичайно ж, слід видалити! Я пробувала різні варіанти пудингу, але найсмачнішим, на мій погляд, вийшов той, до складу якого увійшли малина і чорниця. Зрозуміло, що стручки ванілі знайдуться на кухні не у кожної господині. При необхідності ваніль можна замінити ваніліном, ванільним цукром або ванільним екстрактом. А ще, перед подачею на стіл, кожну порцію такого ласощі можна прикрасити яскравим ягідним сиропом!

  2. Пригощайтеся на здоров'я!