На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Юшка зі стерляді

23 вересня 2014


Багато хто любить страви з риби, однак не всі наважуються їх готувати через велику метушні з її оброблення. Ми ж пропонуємо вашій увазі рецепт приголомшливою юшки, приготування якої не доставить вам ніяких турбот!
Головною родзинкою і джерелом смакових якостей цієї страви є бульйон, приготований на основі вкуснейшей і дуже ніжною рибки - стерляді, яка, до всього іншого, ще й дуже корисна. Тому дізнавайтеся найголовніші секрети приготування виключно наваристою, ароматною юшки, яка неодмінно стане справжньою прикрасою будь-якого обіднього столу!

Кількість порцій: 16
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 105 ккал


Щоб приготувати юшку з стерляді, вам знадобиться:

  • стерлядь - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 6 шт.
  • картопля молода - 10 шт.
  • перець чорний (горошком) - на смак
  • перець чорний (мелений) - за смаком
  • вода - 2,5 л
  • сіль за смаком
  • гвоздика - 1 шт.
  • зелена цибуля - 1 пучок
  • кріп - 1 пучок
  • петрушка - 0,5 пучка
  • лист лавровий - 3 шт.
  • базилік свіжий - 0,5 пучка

Як приготувати юшку з стерляді.

  1. 1. У першу чергу нам необхідно правильно підготувати рибу. Відразу відзначимо, що стерлядь -дуже слизька риба, проте в обробці вона досить легка, досить просто знати парочку секретів, і ця риба не доставить вам ніяких турбот.
    Отже, спочатку потрібно очистити луску. А для того, щоб не було слизу, яка покриває поверхню риби, потрібно зробити наступні: гарненько натерти тушку риби сіллю (великої), після чого просто промити її водою (між іншим, і саму дошку для оброблення також можна обробити цим же способом). Є і ще один дієвий прийом: викладаємо рибу в зручну ємність, а потім обдаємо її гарячою водою (приблизно градусів з 50 ° С) і обережно змиваємо слиз під струменем теплої води.
    2. Тепер починаємо обробляти стерлядь. Отже, очищену рибу промиваємо під проточною водою, потім вирізаємо всі непотрібні частини (рот-присоску, зябра). Тільки після цього нарізаємо тушку на порційні шматки, які складаємо в окрему велику каструлю. Потім заливаємо достатньою кількістю води (щоб риба була злегка покрита нею) і відправляємо каструлю на вогонь. Відварюємо рибу до повної готовності, додавши в бульйон чорний перець (горошком) і сіль за смаком. При цьому не забуваємо постійно знімати піну, щоб бульйон був прозорим. А ще після варіння бульйон з риби необхідно обов'язково процідити через сито.
    Перекладаємо шматки риби поки в окремий посуд, а проціджений бульйон залишаємо в каструлі.
    3. Поки вариться бульйон, очищаємо і промиваємо молода картопля, моркву і ріпчасту цибулю. Морква нарізаємо невеликими брусочками, а цибулю - кубиками. Готуємо зажарку: виливаємо на сковорідку достатню кількість оливкової олії і відправляємо її на вогонь. Коли масло розігріється, викладаємо в нього спочатку цибулю (обсмажуємо його під закритою кришкою до прозорості), а потім і морквину. Перемішуємо все, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і готуємо овочі до м'якості.
    4. Тепер ставимо каструлю з бульйоном знову на вогонь, і як тільки він закипить, закладаємо в нього нарізану середніми кубиками картоплю і приготовлену засмажку. Так як картопля молода, то звариться він досить швидко. Пробуємо бульйон на сіль / перець, при необхідності додаємо спеції за смаком, а також обов'язково одну штучку гвоздики.
    5. Поки вуха готується, ми тим часом ретельно промиваємо всю свіжу зелень - кріп, зелену цибулю, петрушку і базилік (останній додаємо при бажанні, оскільки він володіє специфічним смаком), просушуємо їх за допомогою паперового рушника, після чого дрібно рубаємо ножем. Як тільки картопля буде готовий - відправляємо в бульйон зелень, сюди ж викладаємо і кілька лаврових листів. Накриваємо каструлю кришкою і знімаємо її з вогню. Даємо вусі настоятися ще протягом 15-20 хвилин, після чого подаємо до столу.

  2. Рибу подаємо в окремому посуді, а юшку розливаємо по порційних супових тарілках. Подається вуха, як правило, зі свіжим чорним хлібом, Який, до речі, можна просто приготувати за допомогою хлібопічки!

  3. Приємного всім апетиту!

Овочеве рагу з картоплею і фаршем
Паштет з курячої печінки з білими грибами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua