На головну |
Багато хто любить страви з риби, однак не всі наважуються їх готувати через велику метушні з її оброблення. Ми ж пропонуємо вашій увазі рецепт приголомшливою юшки, приготування якої не доставить вам ніяких турбот!
Головною родзинкою і джерелом смакових якостей цієї страви є бульйон, приготований на основі вкуснейшей і дуже ніжною рибки - стерляді, яка, до всього іншого, ще й дуже корисна. Тому дізнавайтеся найголовніші секрети приготування виключно наваристою, ароматною юшки, яка неодмінно стане справжньою прикрасою будь-якого обіднього столу!
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 ч. 30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 105 ккал
Щоб приготувати юшку з стерляді, вам знадобиться:
Як приготувати юшку з стерляді.
1. У першу чергу нам необхідно правильно підготувати рибу. Відразу відзначимо, що стерлядь -дуже слизька риба, проте в обробці вона досить легка, досить просто знати парочку секретів, і ця риба не доставить вам ніяких турбот.
Отже, спочатку потрібно очистити луску. А для того, щоб не було слизу, яка покриває поверхню риби, потрібно зробити наступні: гарненько натерти тушку риби сіллю (великої), після чого просто промити її водою (між іншим, і саму дошку для оброблення також можна обробити цим же способом). Є і ще один дієвий прийом: викладаємо рибу в зручну ємність, а потім обдаємо її гарячою водою (приблизно градусів з 50 ° С) і обережно змиваємо слиз під струменем теплої води.
2. Тепер починаємо обробляти стерлядь. Отже, очищену рибу промиваємо під проточною водою, потім вирізаємо всі непотрібні частини (рот-присоску, зябра). Тільки після цього нарізаємо тушку на порційні шматки, які складаємо в окрему велику каструлю. Потім заливаємо достатньою кількістю води (щоб риба була злегка покрита нею) і відправляємо каструлю на вогонь. Відварюємо рибу до повної готовності, додавши в бульйон чорний перець (горошком) і сіль за смаком. При цьому не забуваємо постійно знімати піну, щоб бульйон був прозорим. А ще після варіння бульйон з риби необхідно обов'язково процідити через сито.
Перекладаємо шматки риби поки в окремий посуд, а проціджений бульйон залишаємо в каструлі.
3. Поки вариться бульйон, очищаємо і промиваємо молода картопля, моркву і ріпчасту цибулю. Морква нарізаємо невеликими брусочками, а цибулю - кубиками. Готуємо зажарку: виливаємо на сковорідку достатню кількість оливкової олії і відправляємо її на вогонь. Коли масло розігріється, викладаємо в нього спочатку цибулю (обсмажуємо його під закритою кришкою до прозорості), а потім і морквину. Перемішуємо все, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і готуємо овочі до м'якості.
4. Тепер ставимо каструлю з бульйоном знову на вогонь, і як тільки він закипить, закладаємо в нього нарізану середніми кубиками картоплю і приготовлену засмажку. Так як картопля молода, то звариться він досить швидко. Пробуємо бульйон на сіль / перець, при необхідності додаємо спеції за смаком, а також обов'язково одну штучку гвоздики.
5. Поки вуха готується, ми тим часом ретельно промиваємо всю свіжу зелень - кріп, зелену цибулю, петрушку і базилік (останній додаємо при бажанні, оскільки він володіє специфічним смаком), просушуємо їх за допомогою паперового рушника, після чого дрібно рубаємо ножем. Як тільки картопля буде готовий - відправляємо в бульйон зелень, сюди ж викладаємо і кілька лаврових листів. Накриваємо каструлю кришкою і знімаємо її з вогню. Даємо вусі настоятися ще протягом 15-20 хвилин, після чого подаємо до столу.
Рибу подаємо в окремому посуді, а юшку розливаємо по порційних супових тарілках. Подається вуха, як правило, зі свіжим чорним хлібом, Який, до речі, можна просто приготувати за допомогою хлібопічки!
Приємного всім апетиту!