салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Прикраса фаршированих яєць

8 квітня 2015


Фаршировані яйця стануть відмінним блюдом і за святковим обіднім столом, і просто на відпочинку де-небудь на природі. При цьому вони не просто прикрасять собою стіл, але і послужать дійсно смачним і незвичним частуванням.

До того ж, і готуються вони досить просто. Один тільки важливий момент при цьому варто враховувати: яйця досить швидко псуються, тому залишати їх на завтра не рекомендується! А ось на пікніку, особливо в жарку погоду, фаршировані яйця потрібно з'їсти в першу чергу, як «аперитив» перед шашликом, поки він смажиться.

Всі варіанти приготування фаршированих яєць в принципі зводяться до одного процесу: спочатку яйця відварюються круто (не менше 10-12 хвилин), потім остуджуються в холодній воді, очищаються від шкаралупи, після цього розрізаються навпіл (уздовж), після чого з них виймається жовток, який у свою чергу розминається в окремій тарілці з різними «добавками». В результаті отримуємо якусь жовткову масу, якої і начиняються білкові «човники».

При цьому начинки для такої закуски можуть бути найрізноманітнішими. До розтертих жовтків може додаватися гірчиця, паштет, подрібнені рибні консерви, сметана, майонез. А ще різноманітні овочі та зелень (терта варений буряк, морква, ріпчаста і зелена цибуля, солодкий болгарський перець і огірки, помідори, гриби, петрушка, кріп і т. Д.). Винятком не стали і різні м'ясні та рибні продукти, наприклад, копченості або просто обсмажене м'ясо, слабосолона риба, шпроти і т. П.

Однак особливу увагу варто приділити й самому оформленню такої незвичайної закуски! Давайте ж розглянемо кілька найоригінальніших варіантів оформлення цієї страви!

«Павучки»

Щоб приготувати павучків, спочатку яйця потрібно розрізати уздовж навпіл і вийняти жовтки (на їх основі готуємо улюблену начинку). Після того як ми начинили приготовленої желтковой сумішшю яєчні білки, займемося і самої підготовкою наших «павучків». Для цього беремо кілька маслин, поділяємо їх посередині і викладаємо половинки в центрі нашої начинки (ці шматочки послужать тулубом павучків). А от інші маслини просто нарізаємо на тонкі смужки (це будуть «ніжки» павучків) Тепер прилаштуйте ніжки до тулуба, акуратно встромивши їх у начинку. От і все, симпатичні павучки готові!

«Каченята»

Спочатку акуратненько відрізаємо від нижньої частини кожного яйця тонкий шматочок (для того щоб вони були стійкими у вертикальному положенні). Після відрізаємо зверху приблизно третина яйця (знімаємо відрізані верхівки і відкладаємо їх поки в сторонку). Тепер дуже обережно виймаємо з яєць жовтки, намагаючись не пошкодити цілісність білка.
Далі готуємо з жовтка начинку, після чого наповнюємо нею «вільні» білки доверху. Ставимо вийшли «тулуба» на тарілку і накриваємо їх зверху зрізаною раніше «шапкою» (злегка придавивши її м'яким рухом для більш надійного кріплення).
Тепер намазуємо на зріз яйця (з одного боку) трохи начинки, а на неї вже поміщаємо два ока, вирізані з оливкових кружечків (їх також злегка притискаємо до начинці).
З попередньо відвареної до готовності і добре остигнула морквини вирізаємо зіниці (для цього нарізаємо її на невеликі квадрати, розміром з окружність оливок). А от щоб зробити клювики і лапки, нарізаємо моркву в вигляді невеликих трикутників і відправляємо їх на «свої місця». А ще для дзьоба ви також можете використовувати звичайний червоний солодкий перець. От і все, апетитні каченята у нас готові!

«Мишенята» і «Курочки»

Щоб приготувати «Курочок» і «мишенята», фарш (начинка) нам не знадобиться. Так, ми просто робимо на яйцях (у відповідних місцях) невеликі надрізи, а потім вставляємо в них «вушка», вирізані з редису, «гребінці» - з відвареної морквини, «клювики» - з чорного перцю горошком, а «вусики» - з твердих кореневих стебел свіжої зелені. «Хвостик» виконуємо з кореня тій же редиски або із зеленої цибулі, а для «око» використовуємо чорний перець горошком.

«Гриби»

Щоб оформити яйця у вигляді грибочків з коричневими капелюшками, спочатку потрібно зрізати верхню білкову частину і відварити її до утворення відповідного кольору в міцному відварі звичайної чайної заварки. Потім фаршируємо яйця улюбленої начинкою (за вашим смаком), а зверху надягаємо на них наші підготовлені капелюшки. Плямочки на капелюшках грибів можна зробити за допомогою майонезу або густої сметани.
А от для того щоб приготувати гриби з червоною капелюшком (як у мухоморів), ми просто використовуємо замість зрізних білкових капелюшків очищені від м'якоті половинки помідорів (бажано, щоб вони були досить твердими).

«Трояндочки з червоною рибки»

Розрізаємо кожне яйце навпіл і виймаємо з половинок яєчні жовтки. Білки викладаємо на гарне блюдо (або тарілку), а з жовтків готуємо начинку.
Далі перекладаємо жовткову масу (начинку) в кондитерський мішок з якою-небудь цікавою насадкою (його можна виготовити і самостійно, з міцної паперу або просто викласти начинку ложкою), а потім наповнюємо нею наші білки.

Після цього викладаємо зверху на начинку шматочки тонко нарізаної риби, намагаючись повторити форму троянди, а біля неї акуратно викладаємо четвертинки кружечків свіжого огірка. Тепер блюдо залишилося тільки прикрасити при бажанні кропом і подавати до столу!

Приємного всім апетиту і радуйте своїх близьких оригінальними ошатними смакотою!

Помадка для паски
Креольський торт з безе і фруктами