салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Вугор варений в маринаді

17 вересня 2014


Вугор - таке ж звичне блюдо в кухні приморських країн, як у нас річкова риба. Можна знайти масу таких страв в кухні Італії, Іспанії, Португалії, Японії, Китаю, Південно-Східної Азії, і наші туристи зуміли належно їх оцінити. Вугра тушкують і смажать, коптять і запікають. Придбати вугра можна в безлічі рибних магазинів. Купити можна як замороженого, так і свіжого вугра. Іноді можна зустріти консервованого вугра, але тільки у великих супермаркетах. А ще продається вже приготований вугор, гарячого копчення. У багатьох країнах Європи вугор продається у свіжому вигляді. Не пробувала нічого смачнішого, ніж вугра, приготованого на багатті, І як тільки з'явилася можливість приготувати його ще раз, тільки в маринаді, відразу ж цією можливістю скористалася і вам рекомендую.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 425 ккал


Щоб приготувати вугор варений в маринаді, вам знадобиться:

  • вугор - 800-1000 г
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 2 шт.
  • перець чорний горошком - 4-5 шт.
  • лимон - 1 шт.
  • лист лавровий - 1-2 шт.
  • сіль - 0,5 ст.л.
  • цукор - 0,3 ч.л.
  • вода - 3-4 ст.

Як приготувати вугор варений в маринаді.

  1. 1. Попередньо розморожуємо вугра.
    2. Велику цибулину очищаємо від лушпиння, миємо і не дуже дрібно нарізаємо.
    3. Моркву очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо, як подобається.
    4. Моркву і цибулю висипаємо в каструлю, в якій і буде готуватися вугор.
    5. Вугор очищаємо, відокремлюємо кістки від філе і ріжемо на шматочки довжиною 6-7 см. Викладаємо в каструлю поверх овочів. Заливаємо водою так, щоб вона хоча б пару сантиметрів покривала вміст. Додаємо цукор, сіль, перець, лавровий лист і сік одного лимона. За бажанням також можна додати стебла кропу і петрушки. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Піну, яка утворюється, знімаємо. На маленькому вогні продовжуємо варити, накривши кришкою, близько 30-35 хвилин. Як тільки вугор буде зварений, Остуджуємо і перекладаємо його в блюдо, на якому і будете подавати його до столу. Якщо смак вареної моркви і вареного цибулі вам не подобається, процідіть бульйон, а непотрібні овочі викиньте. Перець і лавровий лист в будь-якому випадку викидайте. Як тільки бульйон з вугром охолоне, відправляємо в холодильник до застигання.

  2. Смачного!