На головну |
Рецептів приготування різних страв із гарбуза - величезна кількість! А мені от захотілося розповісти про те, як приготувати гарбузовий пиріг «Ніжний»!
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 385 ккал
Щоб приготувати гарбузовий пиріг Ніжний, вам знадобиться:
Як приготувати гарбузовий пиріг Ніжний.
1. Тісто. У миску пересипати пшеничне борошно, натерти на тертці заморожене вершкове масло, додати яєчний жовток (можна використовувати і все яйце) і дрібку солі. Перемішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси, вимісити тісто руками.
2. Перекласти тісто в змащену маслом форму для запікання, рівномірно розподілити по всій поверхні, формуючи бортики, поставити в духовку.
3. Приготувати начинку. Невелику гарбуз порізати на шматочки невеликого розміру, очистити від шкірки, запекти до м'якості в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Готовий гарбуз подрібнити блендером в пюре.
4. Гарбузове пюре змішати зі згущеним молоком, яйцями, сіллю і спеціями (наприклад, з корицею). Отриману суміш збити міксером.
5. Перелити гарбузову масу у форму із заготівлею з тіста. Поставити заготовку в духовку і випікати до готовності при температурі 180-200 градусів близько 20 хвилин. Час приготування і ступінь готовності можна регулювати на свій розсуд, але пиріг повинен вийти з вологою начинкою.
Смачного!