На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Гарбузовий пиріг Ніжний

6 листопада 2014


Рецептів приготування різних страв із гарбуза - величезна кількість! А мені от захотілося розповісти про те, як приготувати гарбузовий пиріг «Ніжний»!

Кількість порцій: 6
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 385 ккал


Щоб приготувати гарбузовий пиріг Ніжний, вам знадобиться:

  • для тесту:
  • борошно - 1 ст.
  • масло вершкове (заморожене) - 100 г
  • жовток яєчний - 1 шт.
  • сіль - щіпка
  • для начинки:
  • пюре гарбузове - 2 ст.
  • молоко згущене - 1 баночка
  • яйця - 2 шт.
  • сіль - 0,5 ч. л.
  • спеції і прянощі - за смаком

Як приготувати гарбузовий пиріг Ніжний.

  1. 1. Тісто. У миску пересипати пшеничне борошно, натерти на тертці заморожене вершкове масло, додати яєчний жовток (можна використовувати і все яйце) і дрібку солі. Перемішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси, вимісити тісто руками.

    2. Перекласти тісто в змащену маслом форму для запікання, рівномірно розподілити по всій поверхні, формуючи бортики, поставити в духовку.
    3. Приготувати начинку. Невелику гарбуз порізати на шматочки невеликого розміру, очистити від шкірки, запекти до м'якості в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Готовий гарбуз подрібнити блендером в пюре.
    4. Гарбузове пюре змішати зі згущеним молоком, яйцями, сіллю і спеціями (наприклад, з корицею). Отриману суміш збити міксером.
    5. Перелити гарбузову масу у форму із заготівлею з тіста. Поставити заготовку в духовку і випікати до готовності при температурі 180-200 градусів близько 20 хвилин. Час приготування і ступінь готовності можна регулювати на свій розсуд, але пиріг повинен вийти з вологою начинкою.

  2. Смачного!

Відбивні з фаршу Грибні гнізда
Кавовий торт
© 2015-2022  mycooking.pp.ua