салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Сирно-яблучна запіканка в мультиварці

25 квітня 2014


Запіканка - це страва, яку, як виявляється з назви, готується шляхом запікання продуктів. В принципі, запіканкою вважається все, що ви зможете помістити у форму для запікання і приготувати в духовці. З погляду російської людини запіканками є і пудинг, лазанья.

Як же готується запіканка? Варіантів - безліч. Рецепти найрізноманітніші: рецепти рибної запіканки, рецепти м'ясної запіканки (з фаршем), рецепти овочевий запіканки. Це узагальнено кажучи, а підрозділів - величезна кількість. Крім того, запіканки можуть бути і змішаними. Приміром, картопляна запіканка з грибами чи картопляна запіканка з фаршем, картопляна запіканка з м'ясом і т.д.

Запіканка може подаватися і як десерт. Це запіканки з гарбуза, моркви, рисова запіканка, сирна та ін.

Дуже популярним є рецепт сирної запіканки. Особливо приємні солодкі спогади про ту сирною запіканці, яка була в дитячому садку. Існує думка, що неможливо приготувати таку ж смачну запіканку, але неможливого не буває!

Запіканку можна приготувати не тільки в духовці. Відмінною виходить вона і в мультиварці. Запіканка виходить рівномірно пропечене і без будь-яких неприємних сюрпризів (сирої середини або підгорілого краю).

Пропоную приготувати сирно-яблучну запіканку в мультиварці. Процес приготування неймовірно простий, а смак - дивовижний!

Щоб приготувати сирно-яблучну запіканку в мультиварці, вам знадобиться:

сир - 400 г
яблука - 2-3 шт.
цукор - 1 мультістакан
яйця - 2-3 шт.
крупа манна (або сухарі панірувальні) - 3-4 ст.л.
ванілін (або кориця)
вершкове масло

Як приготувати сирно-яблучну запіканку в мультиварці:

1. Змішуємо в мисці сир, цукор, яйця, манну крупу (або панірувальні сухарі) і ванілін (і / або корицю - на свій розсуд). Можна гарненько перемішати з допомогою блендера. З такою кількістю цукру запіканка виходить дуже солодкою. Якщо ви ласун, то залишайте таку кількість цукру, якщо ж ви любите страви не занадто солодкі - візьміть трохи менше цукру.
2. Яблука очищаємо і натираємо на середній тертці, відправляємо в миску з сирною масою.
3. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо сирно-яблучну масу.
4. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Випічка», час - 50 хвилин.
5. Готовою сирною запіканці даємо трохи настоятися і охолонути, потім виймаємо з мультиварки за допомогою кошика-пароварки.

Смачного!

Індичі тюфтельки з соусом
Салат з білокачанної капусти з болгарським перцем