салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Сирно-гарбузова запіканка в мультиварці

3 вересня 2013


Запіканка є досить простим і універсальним страви з овочів, круп, м'яса, яке заливається тестом і запікається в вогнетривкої формі.

Рецептів запіканки - безліч, це як м'ясні запіканки, грибні, овочеві, сирні, так і запіканки-десерти, які так люблять діти. Навіть звичайний омлет з помідорами і зеленню, посипаний сиром і запечений у духовій шафі, теж вважається запіканкою.

Найбільш популярним видом є запіканка з сиру, яка готується з яєць, сиру і родзинок. Можна додати в сирну масу додатково курагу або чорнослив.

Запіканка може виступати як основною стравою, так і смачним десертом. Приготувати її, в принципі, можна з будь-яких продуктів, наявних в холодильнику. Запіканка в приготуванні швидка і проста, головне - підібрати для себе і своїх рідних відповідний рецепт. Ягідно-фруктова запіканка з шоколадом та горіхами може стати прикрасою навіть святкового столу.

Найпоширеніший спосіб приготування запіканки - в духовці, але якщо у вас є мультиварка, то вам взагалі пощастило! Запіканка в ній виходить рівномірно пропечене і без підгоріло країв або сирої середини.

Поспішаю вам запропонувати рецепт запіканки, яку так люблять діти, та й не тільки, - дорослі теж можуть себе побалувати таким смачним блюдом, як сирно-гарбузова запіканка в мультиварці! Ви не уявляєте собі, наскільки просто приготувати її з таким кухонним помічником. Досить закласти всі продукти в чашу - і розумна машина все зробить за вас!

Щоб приготувати сирно-гарбузову запіканку, вам знадобиться:

сир - 500 г
гарбуз - 200 г
сметана - 100 г
крупа манна - 0,5 ст.
цукор - 0,5 ст.
яйця - 3 шт.
розпушувач - 1 ч.л.
вершкове масло

Як приготувати сирно-гарбузову запіканку:

1. Гарбуз очищаємо і натираємо на дрібній тертці.
2. Змішуємо сир, яєчні жовтки, цукор, сметану, манну крупу і розпушувач. Ретельно перемішуємо.
3. Відправляємо в сирну масу натерту гарбуз.
4. Яєчні білки окремо збиваємо в міцну піну. Додаємо до сирно-гарбузової масі.
5. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо сирно-гарбузову масу.
6. Встановлюємо режим «Випічка», час - 50-60 хвилин.
7. Потім залишаємо на підігріві ще на 50 хвилин, після цього вимикаємо мультиварку і не відкриваємо кришку ще 10 хвилин.
8. Залишаємо запіканку в мультиварці до повного охолодження, потім витягуємо за допомогою піддону для варіння на пару.

Смачного!

Час приготування: 1:00 30 хвилин

Брусничная шарлотка
Повидло з вишні