салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Сирно-морквяна запіканка в мультиварці

6 вересня 2013


Запіканка - часте блюдо в нашій сім'ї. Ми любимо запіканки найрізноманітніші, як солодкі, так і несолодкі.

Для приготування запіканки можна використовувати різні продукти. Для овочевої запіканки використовують картоплю, баклажани, капусту, цвітну капусту і т.д. М'ясну запіканку і рибну готують з використанням тих же овочів.

Для макаронної запіканки цілком підійдуть ті макаронні вироби, які залишилися після вчорашнього обіду або вечері. До речі, існує особливий вид пасти, спеціально призначений для запікання - лазіння. Лазанья може бути м'ясна, рибна і овочева. Але важливим інгредієнтом традиційної лазіння є твердий сир (пармезан).

З солодких запіканок виділяють сирну запіканку, яка так подобається дітям. Для її приготування потрібні яйця, сир, цукор, а також додатково сухофрукти за бажанням.

Будь-яка запіканка хороша тим, що вона, як палочка-виручалочка в будь-якій ситуації, тому як готується дуже швидко. Хороша для тих випадків, коли до вас прийшли несподівано гості, а їх потрібно швиденько чимось нагодувати. На випадок частування підійдуть запіканки-десерти - з сиру, яблук, гарбуза і ін. Це також відмінне меню для дітей.

Досить ситними є запіканки з м'ясом, з грибами. Відмінний варіант для вегетаріанців - це запіканка з капусти, запіканка з цвітної капусти, морквяна запіканка, запіканка з кабачків, запіканка з баклажанів та ін ..

Я хочу поділитися чудесним рецептом сирно-морквяної запіканки в мультиварці, яка ідеальна для дитячого харчування. Ну, і дорослим обов'язково припаде до смаку! Все дуже просто і доступно, мультиварка все приготує за вас!

Щоб приготувати сирно-морквяну запіканку в мультиварці, вам знадобиться:

сир - 0,5 кг
морква - 2 шт.
цукор - 4 ст.л.
яйце - 2 шт.
манка - 4 ст.л.
сметана - 4 ст.л.
вершкове масло

Як приготувати сирно-морквяну запіканку в мультиварці:

1. Збиваємо ретельно яйця з цукром (можна вручну, можна спростити завдання, використавши блендер). Додаємо манку і знову перемішуємо.
2. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на тертці. Я натирала на крупній, але можна і на середній.
3. Сир змішуємо з натертою морквою, додаємо сметану і яєчну суміш. Перемішуємо.
4. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо сирно-морквяну суміш.
5. Встановлюємо режим «Випічка», час 60 хвилин +20 хвилин. Коли додаєте додатковий час, кришку не відкривайте!
6. Коли час закінчиться, даємо готової Шарлотці настоятися в мультиварці і злегка охолонути, потім виймаємо її за допомогою контейнера-пароварки.

Смачного!

Повидло з антонівських яблук
Аджика з кабачків з томатною пастою