На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Сирно-бананова запіканка в мультиварці

11 червня 2015


Запіканка - страва дуже популярне і улюблене багатьма. Це й не дивно, адже воно дуже смачне, швидко і легко готується і не вимагає особливих кулінарних навичок. Більшість з нас представляють запіканку смачним десертом з сиру, але ця страва може бути різним. Запіканка може бути картопляна, кабачкова, манна, сирна, овочева і навіть м'ясна, але сирна найбільш популярна.

Якщо всі перераховані вище запіканки є ситними і смачними стравами, то сирна запіканка ще й дуже корисна, тому що містить білок і кальцій, необхідні для формування кісток і м'язів. Вона незамінна для тих, хто займається спортом, багато працює фізично і потребує швидкому відновленні сил. Сирно-бананова запіканка корисна не тільки для м'язів, але і для мозку, оскільки банан є відмінним джерелом глюкози. Втомилися після розумової роботи, потрібна підзарядка? Тоді запіканка стане ідеальним варіантом для вечері. Таке блюдо також корисно для дітей, але, на відміну від звичайного сиру, малюки їдять його із задоволенням.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 335 ккал


Щоб приготувати бананово-сирну запіканку в мультиварці, вам знадобиться:
  • сир - 500 г
  • сметана - 3 ст.л.
  • манна крупа - 3 ст.л.
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 4 ст.л.
  • банани - 3 шт. (475 г)
  • ванілін - за смаком
  • дрібка солі
  • для змазування чаші:
  • масло вершкове, крупа манна
  • для прикраси:
  • сметана, пудра цукрова, банан - за бажанням

Як приготувати бананово-сирну запіканку в мультиварці.

  1. 1. У миску кладемо манну крупу, додаємо сметану і перемішуємо. Залишаємо набухати на 30 хвилин (але можна і довше).


  2. 2. В іншу чашку кладемо сир (у разі якщо сир зернистий - пропускаємо його через м'ясорубку або протираємо через сито). Я використовувала домашній жирний сир.

  3. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром, сіллю і ваніліном. Я використовувала блендер.


  4. 3. З'єднуємо обидві маси.


  5. 4. Викладаємо набряклу манку зі сметаною.


  6. 5. Збиваємо блендером. Додаємо подрібнені банани.


  7. 6. Продовжуємо збивати до отримання однорідної маси.


  8. 7. Змащуємо чашу від мультиварки маслом, посипаємо манкою (для того щоб краще виймалося після закінчення випічки). Викладаємо сирно-бананову масу і розрівнюємо.

  9. 8. Вибираємо режим «Випічка» 45 хвилин. Закриваємо кришку і натискаємо «Старт».
    9. Після звукового сигналу акуратно перевертаємо нашу сирну запіканку і встановлюємо режим «Випічка» ще на 15 хвилин.

  10. Я виставила Випічка 1:00, через 45 хвилин акуратно перевернула запіканку (робити це потрібно обережно, щоб не пошкодити її цілісність), після чого доготувати запіканку з іншого боку 15 хвилин. У мене мультиварка Поларіс 0517.
    10. Після приготування даємо запіканці постояти при закритій кришці на режимі «Підігрів» 20 хвилин. Потім відкриваємо кришку і охолоджуємо.
    11. Повністю остигнула сирну запіканку з бананом дістаємо за допомогою вкладиша - пароварки.

  11. Бананово-сирна запіканка в мультиварці виходить дуже ніжна і смачна, дуже схожа на суфле.

  12. Прикрашаємо на свій смак. Я полила сметанним кремом (з цукровою пудрою) і прикрасила кружечками банана.

  13. Смачного!

Гібриди смажені на сковороді
Перець фарширований гречкою і фаршем
© 2015-2022  mycooking.pp.ua