салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Сирна запіканка з макаронами в мультиварці

15 вересня 2013


Макарони є одним з найпопулярніших продуктів для гарніру не тільки в Росії, але і в багатьох інших країнах. Видів макаронних виробів чимало: це і спагетті, і черепашки, і пір'я, і ??спіралі, і зірочки, і черепашки, і локшина, і гребінці, і феттучині, і піні, і тальятеллі, і багато інших, які щодня з'являються на наших столах. З макаронів можна приготувати безліч найрізноманітніших смачних страв - супи, салати, лазанью, гарніри, запіканку. Хоча, в принципі, макарони хороші і самі по собі - з сиром і томатним соусом.

Рецепти приготування страв з макаронів - прості і смачні, до того ж порівняно недорогі. Свою популярність макарони отримали завдяки зручності зберігання, великій різноманітності асортименту, швидкості приготування і, безумовно, своїми смаковими якостями.

Будь-яка господиня, навіть сама недосвідчена, знає, що можна приготувати з макаронів. Ну, а досвідченим господиням залишається тільки включати свою фантазію і готувати з макаронів щось незвичайне.

Найбільш просте блюдо - це спагетті, политі соусом або посипані попередньо натертим сиром з додаванням невеликої кількості зелені.

Неможливо не згадати традиційні макарони по-флотськи. Для їх приготування необхідно підсмажити цибулю до золотисто-коричневого кольору, потім додати до нього м'ясний фарш. Занадто зажарювати його не потрібно, а лише злегка згасити, посолити і поперчити.

Мало хто знає, що з макаронів можна також приготувати і фаршировані страви, для яких потрібно використовувати великі макарони, наприклад, мушлі. Для цього відварюють макарони до напівготовності, потім відкидають на друшляк і дають трохи постояти, щоб вони підсохли. Потім черепашки начиняють будь-якої зручної начинкою - м'ясною, грибний, овочевий, сирною. Начинені черепашки викладають на деко, поливають соусом і відправляють в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Запікати слід при середній температурі.

Макарони використовують дуже часто в перших стравах. Популярним улюбленим першою стравою є суп з локшиною. Не гірше і суп з вермішеллю на курячому бульйоні.

Можна також приготувати макарони з фаршем в духовці. Для цього знадобиться: фарш (близько 300 г), макарони (також близько 300 г), цибуля, невеликий пучок петрушки з кропом, вершкове масло, молоко (близько 2/3 склянки), прянощі і сіль. Лук обсмажується на вершковому маслі до золотистого кольору, потім додають фарш і теж злегка обсмажують. Попередньо відварені до напівготовності макарони перемішують з фаршем, додають нарубану зелень, прянощі і сіль. Перемішують. В отриману масу додають молоко, перемішують і відправляють в духовку, хвилин на 15, поки не випарується рідина.

Цікаве блюдо - смажені макарони. Для цього на сковороду наливаємо соняшникову олію, розігріваємо і додаємо макарони. Підрум'янюємо їх і заливаємо водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо їх 25 хвилин, потім солимо, перчимо, додаємо за смаком часник і ще 0,5 склянки води. Тримаємо на вогні ще близько 10 хвилин, і страва готова!

Не варто забувати і про такий блюді, як запіканка з макаронів в поєднанні з грибами, м'ясним фаршем, сиром. Для зв'язки компонентів додають яйце, потім відправляють на деко і запікають. Можна додати свої улюблені прянощі, які додадуть страві особливий аромат і смак.

У мультиварці готувати запіканку - одне задоволення! Поспішаю поділитися з вами рецептом сирної запіканки з макаронами в мультиварці!

Щоб приготувати сирну запіканку з макаронами в мультиварці, вам знадобиться:

сир - 300 г
макарони - 300 г
яйця - 2 шт.
цукор - 100 г
ванілін
кориця - за бажанням
для змащування форми:
вершкове масло

Як приготувати сирну запіканку з макаронами в мультиварці:

1. Ставимо на вогонь каструлю з водою, подсаливаем, кип'ятимо. Відправляємо в киплячу воду макарони і відварюємо до напівготовності. Потім зливаємо воду, макарони відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою, даємо воді повністю стекти.
2. Змішуємо в окремій мисці сир, яйця, цукор, ванілін. Я додала ще трохи кориці (але якщо ви не любите її, не додавайте). Якщо сир дуже сухе, додайте 2 ст.л. сметани. Перемішуємо.
3. Додаємо в миску до сирної маси макарони. Знову гарненько перемішуємо.
4. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, потім викладаємо масу з макаронами і за допомогою силіконової лопатки рівно і красиво розрівнюємо запіканку.
5. Встановлюємо режим Випічка, час - 40 хвилин. Чекаємо характерного сигналу про закінчення роботи мультиварки, тобто готовності страви.

Смачного!

Час приготування: 50 хвилин
 Кількість порцій: 4

Салат з баклажанів, помідор, перцю на зиму
Лечо зі сливами