салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Тушкована телятина з яблуками і червоним вином

22 березня 2014


Мрієте подати до святкового столу дійсно неймовірно смачне і соковите м'ясне блюдо, яке підкорило б і жіночу та чоловічу аудиторію? Тоді цей рецепт саме те, що ви шукайте!

М'яке ароматне м'ясо, приготоване разом з яблуками в червоному вині, - без перебільшення дуже смачне і вишукану страву! Ідеальне поєднання продуктів додає йому найніжніший смаковий відтінок і тонкий п'янкий аромат! Ця страва підкорить будь-якого гурмана!

Отже, для приготування телятини з яблуками нам знадобляться наступні продукти:

філе телятини - 500 г
сік лимона - 30 мл
яблука - 4 шт.
бутон гвоздики - 1 шт.
червоне сухе вино - 1 склянка
вода - 1 стакан
масло рослинне - 1 ст.л.
коричневий м'який цукор - 1 ч.л.
мелена кориця - 1/2 ч.л.
сіль, перець чорний мелений

Як приготувати тушковану телятину з яблуками і червоним вином:

1. Для початку нам необхідно добре промити наше м'ясо, а потім нарізати його на середні кубики (близько 3 см). Після цього натираємо нарізане м'ясо сіллю і перцем (краще використовувати мелений, м'ясо вийти душистее).
2. Розігріваємо на сковорідці олію і викладаємо на нього наше м'ясо. Обсмажуємо його до рум'янцю.
3. Тим часом очищаємо яблука, видаляємо з них насіння і нарізаємо на дольки середнього розміру. Викладаємо наше м'ясо в каструлю, слідом за ним відправляємо і нарізані яблука. Після цього вливаємо склянку киплячої води, в якому необхідно було попередньо розчинити цукор. Доводимо все це до кипіння, після вливаємо вино.
4. Потім додаємо в каструлю корицю і гвоздику, продовжуємо тушкувати м'ясо на помірному вогні ще близько 15-20 хв (до повної готовності м'яса).

Коли ж воно розм'якшиться і добре підрум'яниться, прибираємо з плити каструлю (обов'язково закриваємо кришкою) і даємо настоятися протягом 8-10 хвилин. От і все, ароматне соковите м'ясо абсолютно готово!

До речі, подібним чином можна приготувати будь-яке ваше улюблене м'ясо.

Подаємо телятину з яблуками порційно, разом з гарніром (це може бути картопляного пюре або ж варений розсипчастий рис - як вам більше подобається). Зверху тарілку з м'ясом можна прикрасити свіжою дрібно нарубаної зеленню або ж овочами!

Всім смачного!

Борщ з беконом
Свинина по-угорськи