салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Тріска з овочами в папільйотках

22 вересня 2013


Сьогодні у нас сама що ні на є витончена, делікатна і дуже легка рибка! Шикарне блюдо, яке запросто прикрасить будь-який святковий стіл (будь-то урочистий обід або звана вечеря).

Запечена в пиві і сметані риба разом з ідеально підібраними овочами і букетом прованських трав робить це блюдо не тільки оригінальним, але і дуже незвичайним для наших «стандартних» смакових звичок! А додайте до всього ще й лимонно-картопляне пюре. Шалено хвилююче!

Отже, які ж інгредієнти нам знадобляться для приготування цієї страви:

цибуля-порей (біла частина) - 4-6 шт.
філе тріски - 800 г
морква - 4-6 шт.
селера - 4 шт.
помідори черрі - 10 шт.
пиво - 1 склянка
гілочки чебрецю - 9-12 шт.
для пюре:
картопля
молоко
вершки
вершкове масло
лимонна цедра
кріп
мускатний горіх

Як приготувати тріску з овочами в папільйотках:

1. Для початку гарненько промиємо цибуля-порей (нам потрібна тільки біла частина), а після тоненько його нашаткуємо. Тепер формуємо з фольги своєрідні човники і викладаємо на їх дно наш нашатковану цибулю.
2. Потім укладаємо акуратно на цибульну подушку тріскових філе. Обов'язково солимо його білим меленим перцем (який так люблять в Бельгії), а також і сухим естрагоном.
3. Тепер же очищаємо моркву і нарізаємо її на тонкі брусочки (1 см завширшки, 4-5 - в довжину). Відразу ж варто відзначити, що по «оригінальним рецептом» морква закладається сирої, тому в результаті вона злегка похрускує, як, в принципі, і селеру. Це досить цікаво. Однак тим, хто віддає перевагу овочі все-таки в ніжному вигляді, моркву і селеру можна попередньо відварити (небагато).
4. Промиваємо селеру і помидорки, а потім тонко нарізаємо селеру і ріжемо на половинки черрі. Викладаємо і ці овочі поверх риби, трохи підсолюємо їх. Після цього заливаємо в кожен човник по 3 ст. л. пива (краще рудого «амбре»).
5. Тепер черга і трьох ст. ложок сметани (також викладаємо їх в кожен човник). Потім прикрашаємо знову-таки кожен човник трьома гілочками чебрецю. Прикриваємо верх фольгою і відправляємо наші човники в розігріту до 170 ° C духовку (приблизно на 40 хвилин).
6. Поки рибка запікається, ми тим часом поставимо варитися картопельку для пюре. Традиційно гріємо для пюре молоко з додаванням масла та вершків і абсолютно незвично натираємо лимонну цедру. Вичавлюємо «обголений» лимон. Потім дуже дрібно рубаємо укропчик і готуємо мускатний горіх (тертий).
Тепер вливаємо в відварений (і вже розім'яту) картопля молоко з маслом і вершками, солимо його, додаємо на кінчику ножа мускатний горіх, потім кріп, сік і цедру лимона.
7. Тепер же залишилося тільки оформити подачу. Викладаємо на велику красиву тарілку нашу рибку (можна прямо у фользі, так навіть цікавіше), а поруч насипаємо лимонне картопляне пюре! При бажанні прикрашаємо тарілку свіжою зеленню або яскравими овочами! Шалено смачно, шалено красиво!

Запевняємо вас, лимон, естрагон і чебрець надають філе рибки незвичайний аромат - м'який і глибокий! І пюре, в свою чергу, досить витончено підіграє рибному смаку ... незабутнє блюдо!

Всім наіпріятнейшего апетиту!

Яблучно-апельсинова шарлотка в мультиварці
Шарлотка з чорницею в мультиварці