На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Торт «Сирний змій»

1 грудня 2012


Класичним окрасою кожного святкового столу є торт. З урахуванням того, що символом прийдешнього 2013 є змія, можна дати волю своїй фантазії і присвятити солодке частування господині майбутнього року.

У тому, щоб оформити тортик у вигляді оригінальної змійки, немає нічого складного. Вам знадобляться лише відмінне передсвятковий настрій, трошки часу і бажання порадувати своїх рідних і друзів не тільки смачною, але і незвично оформленої випічкою. Сьогодні ми поділимося з вами прекрасним рецептом торта «Сирний змій».

Щоб приготувати торт «Сирний змій», вам знадобиться:

суміш для мармурового кексу - 500 г
рикотта - 900 г
яйця - 4 шт.
цукор - 150 г
молоко - 200 мл
ванільний екстракт - 1 ст. л.
суміш для ванільного пудингу - 100 г
збиті вершки - 230 г

для прикраси:

збиті вершки - 200 г
харчовий барвник жовтого кольору
харчовий барвник зеленого кольору
кольоровий цукор
фруктова шкірка

Як приготувати торт «Сирний змій»:

1. Суміш для мармурового кексу приготувати згідно інструкції на упаковці.
2. Прямокутну форму для випічки змастити маслом і злегка присипати борошном.
3. У підготовлену форму вилити готове тісто. Відставити в сторону на деякий час.
4. В окремій ємності збити яйця з цукром.
5. У велику миску викласти Рікотта, додати збиті з цукром яйця і ванільний екстракт. Добре перемішати всі інгредієнти.
6. У форму з приготованим раніше тестом акуратно вилити отриману яєчно-сирну масу. Зробити це потрібно дуже обережно, так, щоб шари не перемішалися.
7. Поставити форму з тістом в розігріту духовку і випікати протягом 1:00 10 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Для того щоб остудити торт, помістити форму з коржем в ємність з холодною водою.
9. В окремій мисці збити молоко з сумішшю для пудингу. Поступово додаючи збиті вершки, перемішати все до утворення пишної однорідної маси.
10. Отриманий крем рівномірно розподілити по всій поверхні охолодженого торта.
11. Для прикраси торта 200 г збитих вершків акуратно змішати з харчовим барвником зеленого кольору. Використовуючи насадку для кулінарного шприца з великим отвором, видавити на поверхню торта зелений крем у вигляді звивистої змії.
12. Невелика кількість збитих вершків змішати з жовтим харчовим барвником і використовувати отриманий крем для того, щоб зробити змійці очі.
13. З яблучної шкірки червоного кольору вирізати язичок для змійки.
14. Через кожні 3-5 см посипати змію кольоровим цукром.

Для приготування «Сирного змія» використовується такий чудовий продукт як рикотта - італійський молочний продукт, який виробляється з сироватки. Вартість рікотти досить висока і не всім по кишені. Але не варто засмучуватися! Більш дешевий аналог подібного продукту можна приготувати власними руками.

Для цього пакет з кислим потрібно заморозити, потім розрізати і викласти молочний продукт на друшляк з декількома шарами марлі. Залишити кисле танути на ніч. Протягом нічних годин сироватка втече в ємність, а в друшляку залишиться сирна маса, яку слід злегка віджати і сміливо використовувати в приготуванні торта. Навіть замінивши класичну рикотту сиром власного виробництва, ви отримаєте дивовижно ніжний і тане в роті тортик.

Приємного вам чаювання!

Салат Мімоза за фірмовим рецептом
Змеесендвіч
© 2015-2022  mycooking.pp.ua