салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Торт Шарон

15 серпня 2015


Рецепт був узятий з книги про екзотичні фрукти німецького видавництва. Цікаве і незвичайне використання хурми.

Кількість порцій: 7
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 585 ккал


Щоб приготувати торт Шарон, вам знадобиться:

  • для тесту:
  • борошно - 200 г
  • розпушувач - 0,5 ч.л.
  • цукор - 100 г
  • жовток - 1 шт.
  • масло вершкове - 100 г
  • для начинки:
  • сир (нежирний м'який) - 500 г
  • сік абрикосовий - 250 мл
  • цукор - 75 г
  • лимон - 1 шт.
  • вершки (жирні для збивання) - 400 мл
  • желатин (білий смужками) - 8-10 шт.
  • хурма - 4 шт.
  • для прикраси:
  • шоколад

Як приготувати торт Шарон.

  1. Робимо тісто. Змішуємо борошно і розпушувач в мисці. Цукор, яєчний жовток і масло перемішати в пюре в іншій мисці. З'єднати 2 суміші і зробити гладке тісто.

  2. Викласти корж у форму, наколоти його і відправити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
    Корж вийняти з духовки і охолодити. Покласти на тарілку для торта.

  3. Для заливки змішуємо нежирний і м'який сир, абрикосовий сік, цукор і лимонний сік в мисці до однорідності. Окремо збити вершки до жорстких піків.

  4. Хурму ріжемо кубиками.

  5. Приготований по інструкції желатин додати в заливку. Потім в заливку додаємо вершки і хурму. Перемішуємо.

  6. Викладаємо масу на корж. І відправляємо в холодильник для застигання.

  7. Я роблю у формі. У мене немає кулінарного кільця - тому на даному етапі застиглий торт я виймаю з форми.

  8. Прикрашаємо і подаємо. Торт готовий.

  9. Смачного!

Запіканка з кабачків з куркою
Смажена баранина зі спеціями