салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Торт пісний Ваза з полуницею

5 квітня 2015


Весна, великий піст, а у нас в сім'ї два іменинника - молодший синочок і я. Дні народження йдуть практично один за одним. Гості - це куми і близькі друзі, які дотримуються посту, ось і доводиться винаходити святкове меню виключно пісне. Якщо зі стравами все просто - за багато років вже накопичилося багато рецептів, та й нові знаходжу, то ось з випічкою доводиться винаходити. Цього разу синок якось згадав, що йому хочеться полуниці. У голові «заробила кулінарна машинка» і народилася ідея створення такого торта. Залишилося його втілити в життя. Тут я розповім вам про основні етапи його створення.

Кількість порцій: 12
Час приготування:  5 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 235 ккал


Щоб приготувати торт пісний Ваза з полуницею, вам знадобиться:

  • для «вази»:
  • борошно - 150 г
  • сіль - 0,3 ч.л.
  • сода - 0,3 ч.л.
  • молоко соєве - 150 мл
  • маргарин - 30 г
  • олію соняшникову - 1,5 ст.л.
  • для основи торта:
  • борошно - 3 ст.
  • цукор - 1,5 ст.
  • сіль - 1 ч.л.
  • сода - 2 ч.л.
  • какао-порошок - 3 ст.л.
  • олію соняшникову - 0,66 ст.
  • оцет яблучний - 2 ст.л.
  • вода - 1 ст.
  • молоко соєве - 1 ст.
  • для заварного крему:
  • молоко соєве - 1 ст.
  • вода - 1 ст.
  • цукор - 3 ст.л.
  • борошно - 2 ст.л. (з гіркою)
  • спред масляний - 150 г
  • цедра лимона - 0,5 ч.л.
  • для прикраси:
  • полуниця - 900 г
  • ківі - 2 шт.

Як приготувати торт пісний Ваза з полуницею.

  1. Готуємо основу - «вазу».

  2. 1. Змішуємо борошно, сіль, цукор.
    2. У гаряче молоко опускаємо маргарин і перемішуємо, щоб він розтанув.
    3. Вливаємо масляну суміш в сухі продукти і замішуємо тісто. Перемішуємо швидко, щоб тісто не «затягувати».
    Отримуємо м'яке, еластичне тісто, що не липнуче до рук.
    4. Прибираємо в плівку і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
    5. Ділимо на дві частини. Розкачуємо одну частину в тонкий пласт за розміром форми і накриваємо нашу форму зовні.
    6. шпажки притискаємо тісто по ребрах і ставимо на випічку при 220 ° С в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
    7. Після випічки залишаємо на формі для охолодження.
    8. З другою частиною тіста проробляємо те ж саме.
  3. Готуємо заварний крем.

  4. 1. Всипаємо цукор в 1,5 склянки рідини, перемішуємо і ставимо на вогонь для нагрівання.
    2. У залишилася рідини розводимо 2 ст. ложки борошна.
    3. Після закипання вводимо борошняну суміш, перемішуємо і варимо до загустіння.
    4. У гарячу масу додаємо спред на рослинній основі, перемішуємо і охолоджуємо.
    5. Додаємо щіпку цедри, щоб надати крему легкий лимонний відтінок.
  5.  Печемо основу для торта.

  6. 1. Змішуємо в чашці всі сухі компоненти.
    2. Робимо воронку і вливаємо воду з соєвим молоком.
    3. Вливаємо соняшникова олія і оцет.
    4. Все добре перемішуємо.
    5. Змащуємо форму невеликою кількістю соняшникової олії і виливаємо в неї тісто, залишаючи зверху приблизно 2 см, так як пиріг добре піднімається.
    6. Тесту у мене виходить більше, ніж потрібно для цієї форми, тому залишки виливаю в силіконові формочки, ними потім буду заповнювати отвір.
    7. Випікаємо протягом 50 хвилин при температурі 180-200 ° С. Духовку включити заздалегідь.
    8. Охолоджуємо у формі. Структура у пирога досить пухка, оскільки відсутні яйця. Після охолодження перевертаємо на блюдо.
  7. Починаємо збирати сам торт.

  8. 1. Беремо заготовку для вази.
    2. Основу для торта розрізаємо по горизонталі на три частини.
    3. Найменшу частину укладаємо на дно «вази», промазуємо кремом.
    4. У серединку вставляємо кексік, який теж Промазуємо кремом.
    5. Далі йде середня частина, яку знову Промазуємо. Заповнюємо отвір Кексик.
    6. Укладаємо верхню частину і знову змащуємо кремом.
    (У цей момент я помітила, що заготівка по одному ребру промокла від крему і тріснула. Тут придалася друге заготівля, в яку ми вставили всю нашу конструкцію).
    7. Розкладаємо полуницю по верху торта, заповнюючи проміжки листям з ківі.
    8. У результаті ми отримали ось таку весняну красу. Торт вийшов соковитий і дуже смачний.
  9. Смачного!

Сторінка 2 з 2 2
Сторінка 2 з 2 2
Банановий кекс з висівками і горіхами
Макарони з креветками в білому соусі