салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Торт Монастирська хата

26 квітня 2015


Один з найулюбленіших тортів мого чоловіка - «Монастирська хата». З величезним задоволенням завжди їмо його у одних наших друзів, де господиня, як кажуть, вже «собаку з'їла» на приготуванні даного шедевра. І ось цього року на Новий рік, будучи в гостях у цих самих друзів, я пообіцяла чоловікові, що на його день народження спечу йому цей торт. Як мовиться, за язик ніхто не тягнув - довелося виконувати обіцянку щоб не вдарити в бруд обличчям Отже, пекла за наступним рецептом.

Кількість порцій: 12
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 445 ккал


Щоб приготувати торт монастирська хата, вам знадобиться:
  • Для трубочок з вишнею:
  • маргарин для випічки -250 г
  • сметана - 300 мл
  • вишня без кісточок - 1 кг
  • шоколад чорний - 1 плитка
  • борошно - 2 ст.
  • сода - 1 ч.л.
  • Для крему:
  • сметана - 400 мл
  • цукор - 1 ст. (можна більше, крем повинен бути солодким)
  • ванільний цукор - 1 пакетик за бажанням

Як приготувати торт монастирська хата.

  1. 1. Маргарин трьом на тертці, додаємо 2 склянки борошна, 300 гр сметани, 1 ч.л. соди погасити оцтом.
    2. Замішуємо тісто, додаючи, якщо потрібно, ще борошна. Ділимо тісто на 15 кульок однакових і ставимо під плівкою в холодильник орієнтовно на годину-дві.
    3. Потім розгортаємо кожну кульку, але не кружечком, а прямокутником, щоб при загвинчування вийшов не рулет, а більш-менш рівномірна трубочка. Тісто розгортаємо не до павутинного стану, інакше порветься, товщиною приблизно міліметра 3. Вишню викладаємо на розкачане тісто в один або два ряди, в залежності від величини ягід.
    4. Випікаємо на пергаменті по 4-5 трубочок при температурі 200 градусів.
    5. Коли всі 15 будуть готові і охолонуть, збиваємо крем. Крем повинен бути дуже солодкий і замість цукру краще додавати пудру.
    6. Спочатку викладаємо на блюдо 5 трубочок, гарненько змащуємо кремом (не забуваємо краю!), Зверху викладаємо ще 4 - змастили, потім - 3, і т.д. Зверху, коли хата побудується, натираємо, не шкодуючи, цілу плитку чорного шоколаду.

  2. І ще нюанс: не ставте відразу в холод, дайте пару годин постояти в теплі - просочитися і тільки потім - застигати. І ось такий він у мене вийшов. Чоловік залишився дуже задоволений моїм подвигом.

  3. Смачного!

Салат з редиски з листям
Пісний борщ в мультиварці