салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Торт Малиново-сирна фантазія

9 липня 2015


Літо. Жара. Відпустку. Хочеться щодня балувати своїх близьких чимось смачненьким. Мій синочок дуже любить солодке: торти, тістечка, морозиво, а особливо щось, зроблене маминими руками. Рецепт цього тортика не нове, таку випічку продавали на заводі, де почалася моя трудова біографія, і торти ці розходилися «на ура», адже крем не танув навіть при +45 С. Та й приготувати такий десерт можна досить швидко. Зараз літо, сезон ягід, тому я змінила рецепт, щедро додавши в крем свіжої малини зі свого саду.

Кількість порцій: 8-12
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 225 ккал


Щоб приготувати торт Малиново-сирна фантазія, вам знадобиться:

  • бісквітний корж:
  • яйце куряче - 6 шт.
  • цукор - 240 гр
  • борошно - 180 гр
  • вода холодна - 2 ст. л.
  • крем:
  • знежирений сир - 500 гр
  • цукор - близько 100 гр (за смаком)
  • ванілін - 1 гр
  • малина свіжа або заморожена (або будь ягода в залежності від сезону)

Як приготувати торт Малиново-сирна фантазія.

  1. Готуємо бісквітний корж. Я роблю його на великому деку, а потім розрізаю на дві частини - це скорочує час приготування основи.
    Отже: білки відокремити від жовтків, половину порції цукру висипати в жовтки.
    У білки додати 2 ст. ложки холодної води (це допомагає збити їх в міцну піну швидше), збиваємо на високій швидкості, коли піна стає стійкою, поступово додаємо цукор, що залишився і збиваємо ще кілька хвилин (3-5).
    Віночок міксера переміщаємо в чашку з жовтками, збиваємо їх на високій швидкості до збільшення в 2 рази.
    Потім в масу викладаємо половину збитих білків і обережно перемішуємо. Додаємо борошно, перемішуємо до однорідної маси, додаємо білки, що залишилися і знову обережно все перемішуємо.
    Дуже важливо для бісквіта - не можна заважати швидко, не можна заважати рухом ложки в різні боки, інакше бісквіт пишним не вийде.
    Викладаємо на лист, вистелений папером для випічки, ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 10-15 хвилин (час залежить від величини вашого листа і товщини вилитого на лист тіста, для мене - це 10 хвилин).
    Поки печеться корж, робимо крем.
    Знежирений сир (я варю його сама, у мене виходить сир середньої вологості і м'який, т. К. Я нагріваю кисляк до температури не більше 60-70 С і відкидаю на сито) посипати ваніліном і цукром (я беру цукру менше норми, т. к. не люблю сильно солодкий сир). Розтерти блендером до кремоподібної маси. Якщо ваш сир сухуватий, попередньо додайте в нього 50 грамів холодного молока і тільки після цього розтирайте в крем. Крем готовий. 3 ст. л. відкладіть в чашку.
    Готовий бісквіт розріжте на дві частини, на кожну викладіть половину сирного крему, потім густо посипте малиною (або інший ягодою) і укладіть другу половину коржа кремом на ягоди.
    Притисніть бісквіт так, щоб крем трохи виліз з боків і ножем розрівняйте його з боків. Верх торта намажте відкладеним кремом, посипте подрібненими обрізками або малиною. Можна охолодити в холодильнику, але в моєму випадку - син не дав тортику довго охолоджуватися.

  2. Смачного всім літа і смачного!

Булочки з капустою
Літня овочева ікра Дачний калейдоскоп