салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Торт з шоколаду зі згущеним молоком

11 квітня 2012


Торт з шоколаду зі згущеним молоком
 виходить смачним, ніжним і не дуже жирним. Головна його родзинка - у поєднанні какао, шоколаду і кави, а ще - в незвичайно яскравому і ошатному прикрасі. Такий торт стане головною фішкою не тільки на дитячому дні народження, але й на будь-якому дорослому святі.

Щоб спекти торт з шоколаду зі згущеним молоком, знадобляться такі інгредієнти:
 для тесту:
- 1 склянка цукру
- 1 склянка сметани
- 3 яйця
- 1,5-2 склянки борошна
- 0,5 банки згущеного молока
- 3 л. какао
- 1 ч. Ложка соди
- 1 ч. Ложка розчинної кави
для крему:
- 1 яйце
- 0,5 склянки молока
- 1 склянка цукру
- 0,5 банки згущеного молока
- 300 г вершкового масла
- 200 г «мармурового» шоколаду (можна взяти по 100 г білого і чорного шоколаду)
- 1 склянка волоських горіхів
- 1 склянка ізюму

Торт з шоколаду зі згущеним молоком випікається наступним чином:
1. Відокремте білки від жовтків. Збийте жовтки з цукром, з'єднайте зі сметаною, згущеним молоком і какао.
2. загасити соду і додайте в суміш. Крім того, можна розвести в гарячій воді кави і теж додати в тісто, щоб дати торту приємний аромат і особливо пікантний смак.
3. Всипте борошно і вимішуйте тісто, поки воно не стане досить густим, тоді акуратно введіть збиті білки.
4. Розділіть тісто на 3-4 частини по кількості коржів, розкачайте коржі і випікайте по 20-30 хв. в духовці, попередньо розігрітій до 220 ° С.
5. Коли коржі охолонуть, можна злегка просочити їх розчиненим кавою або чаєм. Теплі коржі просочувати не варто, інакше вони можуть осісти.
6. Крем для цього торта готується з суміші заварного і масляного крему. Виходить дуже смачно і не так жирно, як у звичайного масляного крему.
7. Щоб приготувати крем, розітріть яйце з цукром, залийте холодним молоком і варіть на маленькому вогні при регулярному помішуванні до загусання, а потім остудіть.
8. Розм'якшене масло гарненько збийте і, продовжуючи збивати, введіть спочатку заварний крем, а потім згущене молоко.
9. Змастіть коржі кремом і посипте зверху родзинками, попередньо розпареним в гарячій воді, і подрібненими волоськими горіхами (вони будуть смачніше, якщо їх злегка підсмажити на вершковому маслі).
10. Торт придбає ще більш вишуканий смак, якщо кожен шар поверх крему посипати тертим «мармуровим» шоколадом (можна просто натерти разом і змішати чорний і білий шоколад).
11. По верху і з боків також посипте торт білим шоколадом і горіхами.
12. Для прикраси використовуйте шматочки фруктів і / або мармелад - його можна фігурно нарізати, і тоді торт виглядатиме просто незрівнянно!
13. Готовий торт поставте в холодильник на добу для просочення.

Смачного!

Шоколадний торт з полуницею
Торт-безе з полуницею і вершками