На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Тірамісу з мандарином

1 вересня 2014


Раніше мандарини, в першу чергу, асоціювалися у мене з Новим роком, як, напевно, і у всіх. А зараз я знаю таку кількість цікавих десертів з використанням цього фрукта, що про Новий рік вже й не згадаєш. Наприклад, повидло з яблук і мандарин, Сама спочатку не повірила, що таке взагалі може бути. А буквально днями спробувала тірамісу з мандарином, і від смаку тільки позитивні емоції і приємні спогади. А сьогодні, не змінюючи вам і своїми правилами, розповім і вам цей рецепт.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 400 ккал


Щоб приготувати тірамісу з мандарином, вам знадобиться:

  • мандарини - 600 г
  • сир дієтичний - 250 г
  • цукор ванільний - 40 г
  • сік апельсиновий - 200 мл
  • вершки жирні - 250 мл
  • печиво «Савоярді» - 200 г
  • шоколад білий - 100 г

Як приготувати тірамісу з мандарином.

  1. 1. Очищаємо мандарини. М'якоть за допомогою гострого ножа звільняємо від плівок. Можна також використовувати консервовані мандарини, в такому випадку просто відкинути їх на друшляк.
    2. Окремо перемішуємо сир з ванільним цукром і 50 мл апельсинового соку.
    3. Вершки окремо збиваємо і вводимо в сирну масу.
    4. Половину печива викладаємо шарами на дно невеликий формочки (у мене була форма розміром 20 * 20 см) і поливаємо залишилися апельсиновим соком (150 мл). Зверху викладаємо 2/3 мандаринів і змащуємо половиною сирного крему. Далі точно так само викладаємо печиво, яке залишилося, просочуємо його соком і покриваємо залишилися фруктами. Змащуємо кремом, що залишився. Накриваємо формочку фольгою або плівкою і відправляємо на 2:00 в холодильник.
    5. Шоколад хвилин на 10 кладемо в морозильник. Після цього натираємо його на дрібній тертці і посипаємо готовий десерт. Розрізаємо тірамісу на порційні шматочки і викладаємо на десертні тарілочки.

  2. Смачного!

Лобіо з томатами і спеціями
Лобіо з стручкової квасолі з яйцем
© 2015-2022  mycooking.pp.ua