На головну |
Тірамісу не дарма вважається одним з найпопулярніших десертів у всьому світі. І доказ тому - тірамісу з фруктами, рецепт якого я вам сьогодні розповім. А ще на майбутнє рекомендую спробувати тірамісу з малиною, Досить просто і дуже смачно.
Кількість порцій: 12
Час приготування: 3 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 315 ккал
Щоб приготувати тірамісу з фруктами, вам знадобиться:
Як приготувати тірамісу з фруктами.
1. Чисту дистильовану воду наливаємо в чайник і доводимо до кипіння.
2. І поки вода закипає, в глибоку миску всипаємо цукор і кава (без кофеїну). Як тільки вода закипить, заливаємо нею каву з цукром. Заварюємо каву, перемішуючи, поки не розчиниться цукор, і залишаємо остигати до кімнатної температури.
3. Тим часом підготуємо фрукти. Видаляємо з малини і полуниці плодоніжки, перекладаємо ягоди в друшляк і промиваємо проточною водою. Потім хвилин на 10 залишаємо, щоб стекла зайва рідина. Перекладаємо ягоди в глибоку тарілку.
4. Промиваємо так само ківі з нектарином. Очищаємо ківі від шкірки, а нектарин від кісточки. 1 ківі і нектарин нарізаємо на невеликі кубки (до 1 см). Ківі, що залишився, нарізаємо кружальцями завтовшки близько 5 мм. Розкладаємо фруктові нарізки по окремих тарілках.
5. Виноград (без кісточок) промиваємо під проточною водою, обсушуємо і кожну ягоду очищаємо від шкірки. Укладаємо очищений виноград в окрему глибоку тарілку.
6. Банан очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками (до 1 см).
7. Вливаємо в глибоку миску заварний крем і додаємо сир Маскарпоне і цукрову пудру. За допомогою міксера збиваємо до пишної однорідної маси. Це займе 6-7 хвилин.
8. У остиглий кави по черзі занурюємо бісквітні палички і вибудовуємо їх парканчиком з внутрішньої сторони 2-літрової форми зі знімними бортиками (попередньо застеливши її харчовою плівкою). Дно форми також викладаємо печивом, просоченим кави.
9. Крем ділимо на 2 рівні частини. Одну частину виливаємо на перший шар бісквіта і за допомогою ст. ложки рівномірно розрівнюємо. Далі хаотично викладаємо по? частини малини, бананів, нектарина, винограду і кубики ківі. Шар фруктів накриваємо шаром пом'якшених паличок і покриваємо його залишилися шаром крему, розрівнюємо. Зверху викладаємо залишилися фрукти. За бажанням прикрашаємо тірамісу кружками ківі і половинками полуниці. Форму з тірамісу обтягуємо харчовою плівкою і відправляємо на 2:00 як мінімум або на 6:00 максимум в холодильник.
10. За 15 хвилин до подачі тірамісу дістаємо з холодильника, акуратно витягаємо з форми і перекладаємо на велике плоске блюдо. Доповнити десерт можна кулькам морозива, а посипати какао або тертим шоколадом.
Смачного!