На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Тісто для піци на кефірі і сирі

25 червня 2013


Особисто я не знаю людей, які не люблять смачну піцу, мені здається, що таких взагалі не існують. Піцу люблять навіть ті мої подруги, яку все свідоме життя намагаються сидіти на всіляких дієтах. Така популярність цієї страви не дивна, адже піца дуже смачна, ситна, при цьому її можна купити практично в кожному кафе чи ресторані за цілком прийнятною ціною. Можна піцу приготувати і вдома, купивши в супермаркеті спеціальні коржі. Але ця страва вже не буде справжньої піцою, так як тісто для неї має бути м'яким, свіжим і «живим», а після заморожування всі ці якості втрачаються. Крім того, свіжоприготовлене тісто має особливий тонкий аромат, яке робить піцу ще смачніше, хоч би якою була її начинка.

Яким же має бути тісто для піци? Можна використовувати найпростіший рецепт - борошно, вода, сіль, яйця, оливкова олія. Таке тісто виходить пружним, щільним, що дозволяє його дуже тонко розкачати. Воно практично не має смаку, що робить його універсальним і відповідним під будь-яку начинку. Якщо вам подобається, коли тісто має власний тонкий і ніжний смак, то мій рецепт вам напевно сподобається. Тісто на кефірі і сирі виходить дуже смачним і ніжним, відмінно поєднується з сиром і робить смак піци ніжнішим.

Щоб приготувати тісто для піци на кефірі та сирі, вам знадобиться:

сир - 1 пачка
яйця - 2 шт.
сіль - 1 невелика щіпка
борошно - 2 склянки
кефір або сметана - 4 ст. л.
рослинне масло - 7 ст. л.
сода - 1 ч. л. без верху
трохи оцту для гасіння соди

Як приготувати тісто для піци на кефірі і сирі:

1. Сир розтираємо з яйцями, додаємо до них сіль. Перемішуємо.
2. Тепер додаємо кефір і рослинне масло. Знову перемішуємо.
3. Соду гасимо в оцті, додаємо її в наше тісто і знову все перемішуємо.
4. Прийшов час самого важливого кроку - висипаємо в тісто борошно: спочатку 1,5 склянки і перемішуємо, а після перемішування висипаємо всю іншу залишилася у нас частину борошна.
Тісто гарненько вимішуємо і розгортаємо до необхідних розмірів (вони залежать від того, якого розміру і товщини у вас буде піца). Чим тонше ви розкотите своє тісто - тим тонше і більше за площею вийде ваша піца.

Тепер ваше тісто для піци повністю готове. Як бачите, це зовсім нескладно, недовго і недорого.

Смачного!

Варення з абрикоса і білої черешні
Шарлотка з вишнею та сиром
© 2015-2022  mycooking.pp.ua